Bastida, roba que creix al ritme dels més petits

Sostenible.cat
12/04/2010 - 00:00

Per fi, introduïm algun ecodisseny d'aquest sector, i concretament de roba per a nens, que sobretot en els primers anys queda obsoleta en qüestió de mesos i, fins i tot, setmanes. Bastida Solutions proposa una col·lecció que de moment es composa per un model de jaqueta i un altre de pantalons. Les jaquetes es troben disponibles en sis colors, mentre que els pantalons ho estan en dos. A més, els dissenys es presenten en colors vibrants amb costures en altres colors, que li donen un aire divertit i atractiu alhora. No oblidem que el disseny no ha de deixar de banda l'estètica.

En quines fases sóc més sostenible? Per què?
-Utilització: Aquest conjunt de jaqueta i pantalons s'adapta a l'edat del nen: essent, per exemple, els pantalons més amples en els primers mesos (per adaptar-se als bolquers) i amb la opció de ser més estrets, a partir de cremalleres i botons (un cop els nens ja no porten bolquers). D'aquesta manera, aquesta peça de roba no deixarà de ser útil en poques setmanes, sinó que podrà acompanyar al nen o nena durant els primers anys de la seva vida.

Però... De moment aquesta dissenyadora encara treballa a petita escala, tot i que amb opcions molt sostenibles i atractives. Esperem que en breu la puguem trobar a més botigues, i que ampliï la seva oferta de roba adaptable per a nens. D'altra banda, no hi ha informació sobre els teixits que empra (naturals, locals, etc.) o sobre els tints; i un altre aspecte clau serà comprovar si la durabilitat de les peces de roba li possibilita complir amb el seu paper de durar molts anys. Però, com a concepte i primer producte, Bastida es presenta com una alternativa interessant per vestir als més petits de manera sostenible.

**Si coneixeu algun ECOdisseny interessant, envieu-nos un mail a redaccio@sostenible.es. Aquesta no pretén ser una secció tancada, tot el contrari!

Especial ECOdissenys a Sostenible.cat:

(...)
25. USBCELL, recarregant les piles amb l'ordinador
26. Corky, un ratolí de suro que es carrega amb el moviment
27. Ecobioball, la pilota de golf biodegradable
28. Sanwa PrePeat, la impressora del futur
29. Voltaic, una nova generació de motxilles amb energia

Relacionats

Article

La Mancomunitat Penedès-Garraf inicia una campanya per abordar la problemàtica del residu tèxtil als municipis del territori. Amb la campanya "Està de Moda", es busca informar i conscienciar sobre la importància de reduir, reutilitzar i reciclar les peces de roba per mitigar l'impacte ambiental.

Article

Maresme Circular publica un manual per ajudar als restaurants i menjadors escolars a prevenir el malbaratament alimentari

Article

Del 22 al 28 d'abril d'aquest 2024 se celebra a Catalunya la Setmana Sense Soroll que promou mesures i iniciatives en el marc de la prevenció de la contaminació acústica, com ara la difusió, sensibilització i l’educació ambiental, amb l’objectiu de donar visibilitat a les eines de gestió i control, així com impulsar la col·laboració entre administracions amb diferents responsabilitats i/o competències en la matèria.

Butlletí