Boc'n'Roll, l'alternativa al paper de plata

Sostenible.cat
22/06/2009 - 00:00


Si coneixeu algun ECOdisseny interessant, envieu-nos un mail a redaccio@sostenible.es

 

 

Què sóc?  Producte per embolicar entrepans, sandvitxos, peces de fruita, galetes... Perfecte per portar l'escola, a la feina, d'excursió o de viatge, reduint d'aquesta manera la utilització d'articles d'un sol ús. Es pot utilitzar una i altra vegada, i és totalment rentable.
Està format per una cara tèxtil de cotó i polièster i una cara en plàstic ecològic, reciclable i molt resistent. El producte està dotat d'un tancament de velcro, per poder sostenir l'aliment, adaptant-se així a les seves dimensions. Per tant, pot ser apte tant per a galetes com per a un entrepà.

En quines fases sóc més sostenible? Per què?

-Extracció de materials:  una de les seves cares està fabricada amb plàstic ecològic i reciclable.

-Distribució: molt lleuger, ocupa molt poc espai.

-Utilització: substitueix altres sistemes d'embolicar molt menys sostenibles, a més de ser molt durable i de mantenir els aliments frescos. A més té més d'un ús ja que també es pot fer servir d'estovalles, resultant molt higiènic. D'altra banda, aquest producte és per a totes les edats i pot tenir dissenys diferents.

-Eliminació:part del material és reciclable.

--
Especial ECOdissenys a 'Sostenible':

1. Öko-ball, la bola per rentar sense sabó 
2. RD4, la cadira feta 100% amb plàstic reciclat
3. Wattson, quanta energia consumim a casa?
4. Taules i cadires que abans eren bicicletes
5. Polartec, teixits fets amb plàstic reciclat
6. iUnika Gyy: un portàtil lliure, solar i biodegradable
7. Bosses i carteres fetes 100% amb càmeres de pneumàtic reutilitzat
8. Hom, el fanal que funciona amb energia solar

Relacionats

Article

El 7 de juliol, el Prat de Llobregat acollirà aquest espai de trobada entre els centres educatius, ens locals i entitats. Les inscripcions per participar-hi són fins al 3 de juny però teniu fins al 30 de juny per presentar els vostres projectes!

Article
Del 22 de maig, Dia Internacional de la Diversitat Biològica, al 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, celebrem la 7a edició de la Setmana de la Natura: 15 dies plens d’activitats per apropar-nos a conèixer la natura i passar a l’acció per la seva conservació.
Més de 500 activitats tindran lloc arreu de Catalunya, organitzades per biblioteques, escoles, entitats ambientals, ajuntaments, parcs naturals o empreses. La campanya es consolida com un dels majors esdeveniments d’implicació ciutadana pel medi ambient a Catalunya.
Article

L'objectiu de la programació és donar a conèixer l'Anella Verda i els entorns de Bonvilar, que tenen un gran valor ecològic i social.

Butlletí