Calvià disposarà del sistema de tractament terciari d'aigua més avançat de les Illes Balears

Font: Govern de les Illes Balears

02/01/2019 - 19:21

El Consell de Govern ha autoritzat la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca a fer el pagament a l’empresa municipal Calvià 2000, SA de la quantitat de 5.702.542,75 € per a les obres corresponents al Projecte de tractament terciari de l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Santa Ponça, a Calvià. El Projecte forma part d’un ambiciós pla de regeneració i reutilització d’aigua a tot el municipi, que té l’objectiu de potenciar l’ús de les aigües regenerades en recs i usos urbans en substitució d’aigües aptes per al consum humà.

L’EDAR de Santa Ponça és la més gran de les quatre del municipi de Calvià. Té una capacitat potencial de tractament secundari o depuració de fins a 40.000 m3/dia. Actualment, només l’EDAR de Bendinat compta amb un sistema de tractament terciari amb el qual es regeneren 1.000 m3 al dia destinats al reg de les zones verdes públiques en gran part del municipi.
 
El nou tractament terciari de l’EDAR de Santa Ponça, en canvi, tendrà capacitat per produir 20.160 m3/dia d’aigua regenerada amb qualitat per a usos agrícoles i urbans i es convertirà així en el sistema terciari més avançat de l’arxipèlag en termes de capacitat i qualitat.
 
Les obres van sortir a licitació el passat mes de juny i tenen un termini d’execució de 14 mesos. A banda, s’ha previst ja la construcció de l’obra civil necessària per facilitar-ne futures ampliacions.
 
La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha rebut també l’autorització del Consell de Govern per al pagament de 758.397,93 € per a les obres del “Projecte de renovació de les conduccions d’impulsió de les Estacions de Bombeig d’Aigües Residuals (EBAR) Santa Ponça-1 i Santa Ponça 2. Fase 3”.


 

Categories: 
Municipis: 
Balears

Relacionats

Article

L’aigua prové de la depuradora de Sabadell i arriba al municipi en camions cisterna. Properament s’espera poder fer ús també de l’aigua de la depuradora del Prat de Llobregat

Article

Montmeló disposa d’un servei públic d’abastament des de 1957 amb un model de gestió directa de forma continuada. L’any 2015 es posava en funcionament el dipòsit del Turó de la Bandera de Montmeló que va permetre millorar el subministrament d'aigua a Montmeló i Parets. Les obres, acordades en un conveni entre el Govern català i els dos ajuntaments l'any 2009, van anar a càrrec de l'empresa ATL, concessionària de la Generalitat.

Article

110 nous sensors per reforçar la detecció de fuites i fraus a la xarxa d’abastament d’aigua a Tarragona. Ematsa compta amb un rendiment hidràulic del 85%, la mitjana catalana se situa en el 78%​

Butlletí