Corky, un ratolí de suro que es carrega amb el moviment

Sostenible.cat
15/02/2010 - 00:00

Corky és un original ratolí d'ordinador fabricat a partir de suro reciclat i reciclable.

En quines fases sóc més sostenible? Per què?
-Extracció de materials: Producte elaborat a partir de suro reciclat i de materials plàstics 100% reciclables. Segons el seu dissenyador, els materials utilitzats en la seva fabricació són locals.

-Utilització: Aquest ratolí compta amb elements piezoelèctrics, de manera que genera energia cada vegada que el mous per la taula o fas "click". Això suposa l'estalvi de moltes bateries a l'any. Les bateries recarregables quan es descarreguen t'obliguen a deixar de treballar, mentre que amb aquest sistema sempre pots disposar del ratolí i carregar-lo mentre treballes. A més, el suro és un material natural molt còmode i agradable.

-Eliminació: Resulta fàcil de desmuntar i de reciclar tots els seus components.

Però... De moment no trobem cap "però", en tot cas esperar que es comercialitzi, que sigui assequible i que realment aprofiti els recursos locals.

**Si coneixeu algun ECOdisseny interessant, envieu-nos un mail a redaccio@sostenible.es. Aquesta no pretén ser una secció tancada, tot el contrari!

Especial ECOdissenys a Sostenible.cat:

(...)
21. Ecofrego; i si netegem amb aigua neta?
22. Un arbre de Nadal ecològic, però no de color verd
23. Una segona vida pel tambor de la rentadora
24. Un carregador que es carrega amb el WiFi
25. USBCELL, recarregant les piles amb l'ordinador
Etiquetes: 

Relacionats

Article

El tema del concurs és “OBJECTIU ZERO RESIDUS. REDUÏM, RECICLEM, REUTILITZEM”.

Article

L'AMAP i AEOPAS llencen una campanya de sensibilització adreçada a la ciutadania per a promoure l'ús responsable de l'aigua a les llars.

Article

La Diputació de Barcelona ha presentat el mapa amb el grau de vulnerabilitat a la sequera dels boscos de la Xarxa de Parcs Naturals, que mostra que el 29% veuran agreujats de forma significativa la mortalitat per estrès hídric entre els anys 2040 i 2050.​

Butlletí