Ecobioball, la pilota de golf biodegradable

Sostenible.cat
01/03/2010 - 00:00


Si coneixeu algun ECOdisseny interessant, envieu-nos un mail a redaccio@sostenible.es

Ecobioball és una pilota de golf ecològica i biodegradable que conté menjar de peixos en el seu nucli. Resulta doncs especialment indicada per a la pràctica del golf en entorns marins (creuers, hotels a primera línia de mar, a prop de llacs, rius, etc.). Es tracta, òbviament, d'un producte d'un sol ús.

En quines fases sóc més sostenible? Per què?
-Extracció de materials: Està fabricada amb materials biodegradables i no tòxics.

-Utilització: Es tracta d'un producte 100% segur per a la flora i la fauna marins (compta amb diversos certificats que així ho corroboren). Un cop la pilota és llançada al mar, la seva capa externa es biodegrada en menys de 48 hores, deixant que els peixos puguin menjar-se el seu nucli.

-Eliminació: El fet de ser biodegradable redueix a zero els residus generats al final de la seva vida útil.

Però... Aquest producte respon a una demanda que pot resultar desconeguda per a molt de nosaltres, però que existeix i que en l'actualitat genera molts residus, deixant pilotes de golf disperses pels medis aquàtics. Poder donar resposta als usuaris, minimitzant al màxim l'impacte ambiental associat és una bona estratègia... tot i que els productes d'un sol ús sempre resulten poc "sostenibles".

**Si coneixeu algun ECOdisseny interessant, envieu-nos un mail a redaccio@sostenible.es. Aquesta no pretén ser una secció tancada, tot el contrari!

Especial ECOdissenys a Sostenible.cat:

(...)
22. Un arbre de Nadal ecològic, però no de color verd
23. Una segona vida pel tambor de la rentadora
24. Un carregador que es carrega amb el WiFi
25. USBCELL, recarregant les piles amb l'ordinador
26. Corky, un ratolí de suro que es carrega amb el moviment
Etiquetes: 

Relacionats

Article

El tema del concurs és “OBJECTIU ZERO RESIDUS. REDUÏM, RECICLEM, REUTILITZEM”.

Article

L'AMAP i AEOPAS llencen una campanya de sensibilització adreçada a la ciutadania per a promoure l'ús responsable de l'aigua a les llars.

Article

La Diputació de Barcelona ha presentat el mapa amb el grau de vulnerabilitat a la sequera dels boscos de la Xarxa de Parcs Naturals, que mostra que el 29% veuran agreujats de forma significativa la mortalitat per estrès hídric entre els anys 2040 i 2050.​

Butlletí