Ecobioball, la pilota de golf biodegradable

Sostenible.cat
01/03/2010 - 00:00


Si coneixeu algun ECOdisseny interessant, envieu-nos un mail a redaccio@sostenible.es

Ecobioball és una pilota de golf ecològica i biodegradable que conté menjar de peixos en el seu nucli. Resulta doncs especialment indicada per a la pràctica del golf en entorns marins (creuers, hotels a primera línia de mar, a prop de llacs, rius, etc.). Es tracta, òbviament, d'un producte d'un sol ús.

En quines fases sóc més sostenible? Per què?
-Extracció de materials: Està fabricada amb materials biodegradables i no tòxics.

-Utilització: Es tracta d'un producte 100% segur per a la flora i la fauna marins (compta amb diversos certificats que així ho corroboren). Un cop la pilota és llançada al mar, la seva capa externa es biodegrada en menys de 48 hores, deixant que els peixos puguin menjar-se el seu nucli.

-Eliminació: El fet de ser biodegradable redueix a zero els residus generats al final de la seva vida útil.

Però... Aquest producte respon a una demanda que pot resultar desconeguda per a molt de nosaltres, però que existeix i que en l'actualitat genera molts residus, deixant pilotes de golf disperses pels medis aquàtics. Poder donar resposta als usuaris, minimitzant al màxim l'impacte ambiental associat és una bona estratègia... tot i que els productes d'un sol ús sempre resulten poc "sostenibles".

**Si coneixeu algun ECOdisseny interessant, envieu-nos un mail a redaccio@sostenible.es. Aquesta no pretén ser una secció tancada, tot el contrari!

Especial ECOdissenys a Sostenible.cat:

(...)
22. Un arbre de Nadal ecològic, però no de color verd
23. Una segona vida pel tambor de la rentadora
24. Un carregador que es carrega amb el WiFi
25. USBCELL, recarregant les piles amb l'ordinador
26. Corky, un ratolí de suro que es carrega amb el moviment
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L'edició d'enguany se celebrarà del 16 al 22 de setembte de 2022.

Article

El planeta, en números vermells: ja ens hem polit els recursos naturals de tot l'any. Aquest any comencem a viure de crèdit un dia abans que l'anterior, i ja hem deixat enrere la recuperació que va suposar la frenada del consum per la pandèmia

Article

Butlletí