El novembre més càlid dels darrers deu anys

Les temperatures registrades són excepcionals per a una segona quinzena de mes
Redacció
23/11/2009 - 00:00

El Servei Meteorològic de Catalunya, a través de les estacions meteorològiques automàtiques (EMA) que gestiona, ha enregistrat el novembre més càlid dels darrers 10 anys. En molts punts del país, des del litoral fins a les comarques de ponent, s'ha arribat a superar els 25 ºC de temperatura màxima. A banda de resultar poc habituals en un mes de novembre, són registres excepcionals per a la segona quinzena d'aquest mes, ja que la resta d'episodis d'alta temperatura comparables en novembres passats (1985, 1995, 1999 i 2002) es van produir durant la primera quinzena.

Concretament, entre els dies 14 i 17 de novembre, la temperatura màxima va ser la més alta mai enregistrada en un mes de novembre en 49 de les 106 estacions amb deu anys o més de dades disponibles. Durant el dia 14, es van superar els registres més alts de la sèrie en alguns punts de l'Alt Empordà, mentre que el dia 15 això va succeir en algunes zones de l'interior del Principat. El dia 16 van ser àmplies zones del litoral, prelitoral i Catalunya Central les que van assolir els valors més elevats de la sèrie mentre que, finalment, durant el dia 17 aquests s'han enregistrat a les comarques de ponent.

Més informació: Nota de premsa del DMAH

Array
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Durant l’any 2023, els pescadors catalans de les confraries de Tarragona, Barcelona i Girona van retirar del mar un volum de més de 120 mil litres de deixalles, l’equivalent a 18 camions cisterna d’aigua. Aquesta xifra representa la retirada de 50.000 litres més d’escombraries, set camions cisterna més, respecte de l’any 2022. L’increment de residus recollit respon a un increment de participació.

Butlletí