Es lliuren els premis #elmenjarnoesllença

Font: Espigoladors

02/02/2017 - 12:06

S'han lliurat els Premis #ElMenjarNoEsLlença, premi organitzat per l'entitat Espigoladors, un concurs d'idees per a joves d'entre 11 a 17 anys sobre la prevenció del malbaratament alimentari.

A l'acte de lliurament de premis van assistir-hi vora 100 persones. Joves, pares i mares i mestres de la majoria d'escoles participants.

El primer premi va ser per uns germans de l'institut de Begues i el segon per un grup de noies de Vilanova i la Geltrú. Tots els participants van rebre un obsequi i un reconeixement per part dels membres del jurat.

Una tercera part dels aliments produïts arreu del món es perden al llarg de la cadena alimentària. Aquests aliments serien suficients per alimentar a tota la població que passa fam al món. El malbaratament alimentari genera greus conseqüències ambientals, econòmiques i socials. A Catalunya, es llencen 262.471 tones d'aliments sòlids, el que equival a 34,9 quilos per habitant i any o, el que és el mateix, 96 grams diaris per persona1.

El 2n CONCURS D’IDEES PER LLUITAR CONTRA EL MALBARATAMENT ALIMENTARI ha volgut contribuir a que infants i joves siguin part de la solució de manera que s'impliquin en la posada en pràctica de solucions contra el malbaratament d’aliments.

 

En el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus es van organitzar diversos tallers d'aprofitament alimentari, amb el suport de la Diputació de Barcelona i l'acció d'Espigoladors, que també han permès implicar a diverses escoles en el projecte.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La nova llei regula el dret a emportar-se les 'sobres' i obligació de donar excedents. A Catalunya ja es disposa d'una llei pròpia des de l'any 2020.

Article

El projecte Rebag aterra a l’Eix Comercial Sagrada Família, impulsat per l’entitat Circular BCN amb el suport de les Subvencions pel Clima de l’Ajuntament.  Es tracta d’un servei de préstec de bosses reutilitzables, dissenyat per reduir l’ús de bosses d’un sol ús i mitigar l’impacte ambiental.

Article

El pla Escoles #JoAprofito guia les escoles Montserratina i Marta Mata de Viladecans a aprofitar més del 90% del menjar en el servei del migdia.

Butlletí