Hemp. La primera cadira monobloc ecològica.

30/05/2011 - 00:00

Què sóc? Tradicionalment les cadires monobloc o cadires apilables d'una sola peça s'han fabricat amb plàstics reforçants i coles molt tòxiques. La cadira hemp, en canvi, està projectada gràcies a la troballa d'aquest nou material fet per BASF a partir de la combinació de fibres naturals de cànem i Acrodur. Acrodur és una resina ecològica que no conté formaldehid que és un component molt perillós pel medi ambient i la salut. Basf i l'estudi de disseny de Werner Aisslinger s'uneixen per formar un disseny apilable, modern i totalment sostenible a partir d'un compost ecològic, lleuger i molt resistent.

En quina/es fase/s sóc més sostenible? Perquè?

- Extracció de materials: més del 70% de fibres naturals de cànem i resina sense formaldehid amb base a l'aigua.
- Eliminació: un cop finalitza la seva vida útil, Hemp es pot liquar per tornar a donar forma a una nova cadira sense haver de separar cap compost.

Però...Encara no està a la venta però serà interessant saber a quin preu s'hi posa, pensem que el procés de fabricació industrialitzat pot abaratir el preu final però sabem que aquests dissenys on hi ha un gran treball d'investigació i recerca acostumen a ser força cars.

Etiquetes: 

Relacionats

Article

El tema del concurs és “OBJECTIU ZERO RESIDUS. REDUÏM, RECICLEM, REUTILITZEM”.

Article

L'AMAP i AEOPAS llencen una campanya de sensibilització adreçada a la ciutadania per a promoure l'ús responsable de l'aigua a les llars.

Article

La Diputació de Barcelona ha presentat el mapa amb el grau de vulnerabilitat a la sequera dels boscos de la Xarxa de Parcs Naturals, que mostra que el 29% veuran agreujats de forma significativa la mortalitat per estrès hídric entre els anys 2040 i 2050.​

Butlletí