La Xarxa redueix el consum de paper un 68%

Tècnic de Medi Ambient i de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat
28/11/2011 - 00:00

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat es compromet amb la prevenció de residus promovent les activitats municipals de la Setmana Europea per a la prevenció de residus però també donant exemple.

La prevenció de residus es pot aplicar a qualsevol àmbit de la gestió diària. La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat ve aplicant mesures d'ambientalització de les seves activitats (reunions, jornades, assemblees...) per tal de minimitzar l'impacte associat i seguint els criteris establerts a la Guia d'ambientalització de jornades de la Diputació de Barcelona.

L'aplicació d'aquests criteris ja va permetre avaluar les emissions de gasos d'efectes hivernacle associats a l'activitat de la Xarxa i assolir el segell Zero CO2.

En l'àmbit de la prevenció dels residus, la Xarxa ha avaluat la quantitat de paper que s'utilitza en l'activitat ordinària i aplica criteris per reduir-ne l'ús.

L'any 2010 la Xarxa va consumir 235 Kg de paper en material per a activitats i publicacions de la Xarxa. L'aplicació de criteris ambientals ja llavors va permetre un estalvi estimat del 41%, és a dir, si es continuessin fent les coses com de costum s'hagués consumit molt més paper.

L'any 2011, fins a la data d'avui, la Xarxa ha consumit 210 kg de paper però s'ha reduït l'ús de paper un 68%. És a dir, amb un augment de les necessitats de producció de materials i d'activitats per donar suport als municipis, s'ha consumit menys paper del necessari.

 

Si no s'hagués aplicat cap criteri en l'ús i consum del paper, s'haguessin malbaratat 2 arbres, 2.000 litres d'aigua, 960 kWh d'electricitat i s'haguessin produït 814 quilos de CO2

 

Font: Secretaria tècnica de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat. Novembre 2011.

 


Més informació: 

Especial de Sostenible.cat sobre la Setmana Europea de Prevenció de Residus

 

 

 

 

 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

Del 5 a l’11 de maig i en el marc de la celebració de la Setmana Internacional del Compost (International Compost Awareness Week – ICAW2024) diverses deixalleries del Bages o del Vallès Oriental oferiran compost gratuït provinent de les restes orgàniques.

Article


 

Fins al 2 de desembre el Mercat Municipal estarà immers en la campanya 'Mercats sostenibles' de la Diputació de Barcelona. Aquesta iniciativa té un clar objectiu la reducció dels plàstics a través de la conscienciació, explicant l'impacte que té i quines alternatives hi ha. Una proposta que compta amb la implicació de l'alumnat de primer d'ESO de l'Institut Salvador Dalí.

Article

L’alumnat de 4t d’ESO de l’institut Dolors Mallafrè de Vilanova ha presentat del projecte educatiu “Balenes i dofins a Vilanova i la Geltrú”, que els ha apropat a l’Espai Marí de les Costes del Garraf i a conèixer les vuit espècies de cetacis que formen part del seu entorn.

Butlletí