L’Ajuntament de Molins de Rei posarà 33 horts urbans a disposició dels veïns i veïnes

Font: Ajuntament de Molins de Rei

06/03/2019 - 10:04

Aquest estiu 33 persones de Molins de Rei podran disposar d’un hort urbà de 50m2. L’Ajuntament ha habilitat 33 parce·les en un solar municipal que forma part del Parc Agrari i que està situat al darrera de l’Institut Lluís de Requesens. El projecte ha tingut un cost de 48.386,60€. Les properes setmanes s’aprovarà el reglament d’ús i es publicaran les condicions per optar-hi.

L’Ajuntament ha construït aquests 33 horts en una part d’un solar municipal de 8.000 m2. Són parcel·les de 50 m2 delimitades amb uns punts de color groc i cadascuna compta amb sistema de rec. També hi haurà un magatzem amb guixetes per què cada usuari o usuària pugui guardar-hi les eines. Els horts urbans tindran un accés comú per tots els usuaris, que tindran una clau, i estarà prohibit l’accés d’animals de companyia o fer-hi qualsevol activitat que no sigui de caràcter agrícola. 

El ple municipal de finals de març debatrà i votarà el reglament d’ús dels horts. Aquest reglament regularà les condicions d’accés a aquests horts. En tot cas ja es pot avançar que els sol·licitants hauran d’estar empadronats a Molins de Rei, i que només es podrà disposar d’un sol hort per sol·licitant. També se sap que si hi ha més demanda que oferta s’assignaran per sorteig i que les persones beneficiaris hauran de pagar un cànon anual durant el màxim de 4 anys que duri la concessió de l’hort.

El regidor de Medi Ambient, Josep Raventós, ha explicat que “aquest és un projecte amb perspectives de creixement; si té l’èxit que esperem es pot ampliar i millorar-lo fàcilment atès que disposarem de més sòl per conrear i de l’experiència dels primers usuaris i usuàries”. De la seva banda, l’alcalde de Molins de Rei, Ramon Sánchez ha afegit que “la ubicació dels horts permet implicar a les escoles i a l’institut del barri per promoure l’agricultura i l’alimentació saludable”.

A cada parcel·la dels horts urbans només es podran cultivar productes agrícoles per al consum propi.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Article

El reconeixement destaca la sostenibilitat i la inclusió del projecte d’horticultura de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i la votació és oberta a tota la ciutadania.

Article

Alimentem Collserola! el projecte de Transició Agroecològica impulsat pel Consorci del Parc Natural de Collserola dinamitzat per la cooperativa Arran de terra, ha iniciat el programa "Agroecologia escolar a Collserola: responem a l'emergència climàtica!" en col·laboració amb la cooperativa l'Ortiga. Aquesta iniciativa pretén apropar als centres educatius la realitat agrària de la Serra de Collserola.​

Butlletí