L’Hort Comunitari de Can Travé obre les portes a nous usuaris

02/10/2024 - 09:00

Dilluns i dimecres vinent es durà a terme una activitat de sembra de calçots oberta a tota la ciutadania

L’Hort Comunitari de Can Travé obre les inscripcions per a totes les persones interessades a participar en el projecte. Des d’ara i fins al 15 d’octubre, tothom qui ho desitgi pot apuntar-se i entrar a formar part dels grups ciutadans.

Per tal de donar la possibilitat de conèixer de primera mà l’hort i els projectes que s’hi desenvolupen, els pròxims 23 i 25 de setembre se celebraran dues jornades de portes obertes, en horari de matí i tarda. Es podrà visitar l’hort, conèixer els seus participants i també participar en la sembra de calçots. L'Hort estarà obert, també, el 2 d'octubre al matí, amb motiu de la Setmana de la Gent gran, per dur a terme una activitat d'esqueixos de plantes aromàtiques.

Aquest és el tercer any de funcionament d’aquest projecte d’horticultura comunitària, ecològica i terapèutica impulsat per les regidories de Medi Ambient i Benestar Social i Gent Gran de l’Ajuntament de Cubelles. Des que es va iniciar, l’any 2022, hi han participat prop de 200 persones, entre els grups que hi treballen de forma fixa i les activitats que s’organitzen periòdicament. El regidor de Medi Ambient, Àlex Noheda, ha posat en relleu la iniciativa “que aprofita per a usos socials una part d’un espai central del patrimoni de Cubelles, com és Can Travé i, alhora, aposta per una agricultura sostenible, ecològica i de proximitat”.

En aquest temps, el projecte ha anat creixent, ampliant els seus usos i el perfil dels grups participants. Actualment, a més dels grups ciutadans, hi participa el grup de gent gran Fem Pinya i un grup de salut comunitària, una iniciativa pionera i gestionada en col·laboració amb el Centre d’Atenció Primària (CAP) de Cubelles dirigida a persones amb necessitats psicològiques especials. Segons la regidora de Benestar Social i Gent Gran, Alexandra Corvillo, “des dels seus inicis, el projecte s’ha anat engrandint i hem pogut comprovar els seus beneficis que van des de la part més social i relacional fins a la part més terapèutica, en funció dels grups i les seves necessitats”.

Activitat de sembra de calçots i portes obertes

  • Dilluns, 23 de setembre
  • Hora: de 16 a 18.30 h.
  • Lloc: Passatge Ramon Miquel Vinadé s/n
  • Dimecres, 25 de setembre
  • Hora: de 9.30 a 12 h.
  • Lloc: Passatge Ramon Miquel Vinadé s/n

Com inscriure’s als Horts Comunitaris de Can Travé?

Les persones interessades a formar part de l'Hort de Can Travé poden inscriure's enviant un correu electrònic a hortscantrave@cubelles.cat o posant-se en contacte amb els responsables a través del telèfon 617380545.

Les inscripcions són gratuïtes amb l'únic requisit d'estar empadronat al municipi.

Actualment, hi ha dos grups: els dilluns a la tarda de 16 a 18.30 h i els dimecres al matí de 9.30 a 12 h, subjecte a petits canvis d'horari segons l'època de l'any. L'espai del dilluns està centrat en el benestar personal i terapèutic, desenvolupant activitats de jardineria. Els dimecres, per altra banda, és un espai d'aprenentatge i cultiu d'hort ecològic i pràctiques de sostenibilitat.

 


 

Categories: 
Municipis: 
GarrafCubelles

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Cubelles i la Diputació de Barcelona impulsen l'estudi. El projecte analitzarà l’oferta ecoturística actual i proposarà accions concretes per atraure ornitòlegs i persones sensibles als ecosistemes protegits.

Article

L’alumnat de 4t d’ESO de l’institut Dolors Mallafrè de Vilanova ha presentat del projecte educatiu “Balenes i dofins a Vilanova i la Geltrú”, que els ha apropat a l’Espai Marí de les Costes del Garraf i a conèixer les vuit espècies de cetacis que formen part del seu entorn.

Article


El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha elaborat un vídeo divulgatiu sobre refugis climàtics des del vessant educatiu, mostrant l’activitat de la Dra. Shiva al parc del Pi Gros (activitat AMB). 

Butlletí