Manual pràctic de protecció, gestió i ordenació del paisatge

Redacció
02/03/2009 - 00:00

L'establiment d'acords internacionals dirigits a impulsar la protecció, gestió i ordenació del paisatge ha promogut el desenvolupament de legislacions, instruments i projectes que situen el paisatge com a component destacat de la planificació territorial i urbanística, com a element important de la qualitat de vida de les persones, de la competitivitat i sostenibilitat dels territoris i com a part essencial del patrimoni cultural i natural d'un país.

Aquest manual posa a disposició de professionals, tècnics, responsables polítics i universitaris un corpus coherent i complet de continguts teòrics i pràctics que cobreixen totes les fases dels processos de gestió del paisatge: des de la definició dels conceptes bàsics fins els mètodes i la seva aplicació pràctica a través de l'estudi de casos.

Elaborada per un ampli ventall d'experts de reconegut prestigi, aquesta obra ha estat pensada perquè especialistes en les diverses àrees relacionades amb la gestió, protecció i ordenació del paisatge trobin en ella un instrument eficaç al servei de la seva tasca professional o acadèmica. Els seus coordinadors i autors, el jurista Albert Cortina i el geògraf Jaume Busquets, compten amb una llarga trajectòria en l'àmbit de la reflexió i la gestió del paisatge, i han articulat un conjunt de capítols caracteritzats, precisament, per la voluntat de conjugar l'anàlisi teòric amb l'aplicabilitat pràctica dels principis que els inspiren.

--
També a 'Sostenible.cat':
'Ciutat, territori, paisatge', un projecte d'innovació educativa per a l'ESO
Una guia dóna directrius per integrar els horts urbans i periurbans en el paisatge
"El paisatge és continent i contingut, és el rostre del territori", entrevista a Joan Nogué
El paisatge, un factor d'equilibri entre la competitivitat i la sostenibilitat en el sector turístic

Relacionats

Article
Una mirada a través de la SCEA

Aquest llibre tracta sobre el desenvolupament de l’educació ambiental a Catalunya des dels anys setanta fins a l’actualitat, posant de relleu el paper de la Societat Catalana d’Educació Ambiental, que ja compta amb 40 anys de recorregut.

Article

Pel·lis a l'aula, la natura a les pantalles, en un llibre

Article

Fab Lab Barcelona ha desenvolupat, juntament amb experts europeus, el projecte SCORE per impulsar l'educació en Economia Circular. L'objectiu del projecte és proporcionar eines als docents i augmentar la conscienciació i la comprensió de l'economia circular entre els joves de 15 a 24 anys.

Butlletí