Nou mapa per a la recerca i la innovació ambiental

Redacció
14/09/2015 - 00:00
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha presentat el Mapa d'actors de recerca i innovació ambiental de Catalunya, una eina que facilita el treball en xarxa i la transferència de coneixement científic en àmbits com el canvi climàtic, la biodiversitat, l'aigua o l'energia.
El Departament de Territori i Sostenibilitat va elaborar al 2013 el "Mapa d'Actors de Recerca i Innovació en Sostenibilitat a Catalunya" amb l'objectiu d'obtenir una aproximació al coneixement científic sobre sostenibilitat ambiental generat en les unitats d'R+D+I de Catalunya.

El Mapa, ara actualitzat, analitza bàsicament tres tipologies d'unitats de R+D+I: grups de recerca reconeguts, centres de recerca i centres tecnològics. En total identifica 217 unitats, de les quals més de la meitat (114) són grups de recerca, 51 són centres tecnològics i 27 són centres de recerca.

Convé destacar que un 40,9% del total de centres de recerca de Catalunya disposen de línies de recerca ambientals i que un 53% de centres tecnològics desenvolupen línies d'R+D+I ambientals.
Pel que fa a temàtiques: canvi climàtic (19%), planificació de la biodiversitat i del patrimoni naturals (17%), gestió i planificació de l'aigua per a un ús sostenible (16%) i energia (14%) són les línies temàtiques que presenten més recurrència.

Etiquetes: 

Relacionats

Article

El tema del concurs és “OBJECTIU ZERO RESIDUS. REDUÏM, RECICLEM, REUTILITZEM”.

Article

L'AMAP i AEOPAS llencen una campanya de sensibilització adreçada a la ciutadania per a promoure l'ús responsable de l'aigua a les llars.

Article

La Diputació de Barcelona ha presentat el mapa amb el grau de vulnerabilitat a la sequera dels boscos de la Xarxa de Parcs Naturals, que mostra que el 29% veuran agreujats de forma significativa la mortalitat per estrès hídric entre els anys 2040 i 2050.​

Butlletí