Sant Fruitos del Bages instal·la plaques solars fotovoltaiques a tres edificis municipals

Font: Ajuntament de Sant Fruitos del Bages

25/10/2018 - 11:56

Amb la finalització de les intal·lacions, l’Ajuntament fa un altre pas important en l’eficiència energètica i la sostenibilitat ambiental, en aquest cas cap a l’autoconsum energètic, havent instal·lat plaques fotovoltaiques a tres dels principals edificis municipals: Ajuntament, Biblioteca i Nexe-Espai de Cultura. S’han instal·lat 80, 126 i 92 mòduls solars a cada edifici respectivament, gairebé 300 mòduls en total.

Aquestes plaques fotovoltaiques permetran augmentar l’eficiència i reduir la despesa energètica del municipi, un pas més per potenciar l’ús d’energies renovables.

Es preveu que la instal·lació d’aquestes plaques comporti pe municipi un estalvi anual aproximat de 12.243 € (3.154,72€/any a l’edifici de l’Ajuntament, 5.859,27€/any a la Biblioteca i 4.229,47€ al Nexe-Espai de Cultura). En total s’espera que les plaques instal·lades generin una producció de més de 115.000 kWh cada any d’energia renovable 100 %.

La dada més rellevant és que en dies concrets com aquest passat dijous 20 de setembre, al centre del dia, s’ha registrat que els edificis municipals han pogut autoconsumir el 100% de l’energia sense necessitar connexió a la xarxa elèctrica.

Per a tenir informació dels consums s’ha instal·lat un monitor energètic amb un visor a les entrades dels edificis, per tal que els ciutadans puguin veure en temps real la generació fotovoltaica de les plaques solars, a cada edifici.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La nova instal·lació, sumada al motor de cogeneració, permetrà estalviar uns 603.261 kWh.

Article

Quatre Escoles Bressol Municipals de Barcelona lideren el projecte RECOMPARTIM 2.0 que promou la reutilització i l’intercanvi de roba i objectes infantils per a un futur més sostenible i solidari

Article

Al local, situat al carrer Arnald de Corcó, s'hi vendran mobles, llibres o articles de decoració, entre d'altres

Butlletí