Vilawatt: el servei vehicle elèctric de Viladecans

02/05/2022 - 09:26

Vilawatt, la comercialitzadora energètica local de Viladecans, posa en marxa una prova pilot de servei de vehicle elèctric compartit en col·laboració amb la cooperativa Som Mobilitat. Aquesta mesura s’inclou dins de les accions desenvolupades per fer front al canvi climàtic.

El servei de mobilitat sostenible està obert a l’ús de la ciutadania, utilitzant l’APP de Som Mobilitat i de moment s’han posat a disposició dos vehicles. El cost per hora és de 4 euros i també hi ha l’opció de reservar un servei de 24 hores per 40 euros. 

Aquesta experiència ja s’ha implantat amb èxit a altres ciutats com ara Sant Boi, Badalona o Mataró.
 
Vilawatt va néixer d’una idea de l’Ajuntament de Viladecans que va ser recolzada l’any 2016 per la Unió Europea a través de la primera convocatòria de les ajudes Urban Innovative Actions (UIA). Va ser un dels tres projectes escollits per abordar d’una nova manera el repte de la transició energètica des de les mateixes ciutats, al costat dels de París (la capital de França) i Göteborg (la segona ciutat més gran de Suècia).


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatViladecans

Relacionats

Article

El Pacte de Viladecans pel Clima inicia el curs 2023-2024 amb una trobada de la Taula a la Casa de les Abelles

Article

La Casa de les Abelles s'ha omplert aquest cap de setmana d'activitats i coneixement per celebrar la Festa de la Mel

Article


La BaixCicletada tindrà lloc el dia 1 d’octubre en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible que se celebra del 16 al 23 de setembre. Es tracta d’una activitat gratuïta oberta  tothom que vulgui gaudir d’un recorregut en bicicleta pel Baix Llobregat.  

Butlletí