Waste, un 'pouf' gegant fet amb tapisseria de cotxe

Sostenible.cat
27/07/2009 - 00:00

Què sóc? Un pouf gegant elaborat a partir de tapisseria d'automòbils descartada per la indústria i convertit en residu. Es tracta d'un producte molt camaleònic (es pot fer servir de sofà, butaca, fins i tot de llit), i tots els models són únics i diferents.

En quines fases sóc més sostenible? Per què?
-Extracció de materials: La reutilització de tapisseria dels cotxes (residu industrial) com a matèria prima d'aquest pouf, suposa una reducció de residus en origen.

-Transport i distribució: Es fabrica a prop de les àrees de distribució, aspecte que redueix els impactes associats a aquestes fases.

-Utilització: el material provinent de la tapisseria del cotxe resulta difícil de reciclar, però com a material a reutilitzar resulta molt resistent i de gran qualitat. La durabilitat resulta un factor important a l'hora de valorar l'impacte ambiental d'un producte.

**Si coneixeu algun ECOdisseny interessant, envieu-nos un mail a redaccio@sostenible.es. Aquesta no pretén ser una secció tancada, tot el contrari!

Especial ECOdissenys a 'Sostenible':

1. Öko-ball, la bola per rentar sense sabó 
2. RD4, la cadira feta 100% amb plàstic reciclat
3. Wattson, quanta energia consumim a casa?
4. Taules i cadires que abans eren bicicletes
5. Polartec, teixits fets amb plàstic reciclat
6. iUnika Gyy: un portàtil lliure, solar i biodegradable
7. Bosses i carteres fetes 100% amb càmeres de pneumàtic reutilitzat
8. Hom, el fanal que funciona amb energia solar
9. Boc'n'Roll, l'alternativa al paper de plata
10. Combox, el compostador reciclat i reciclable
11. Testos i jardineres reciclats

Etiquetes: 

Relacionats

Article

El 7 de juliol, el Prat de Llobregat acollirà aquest espai de trobada entre els centres educatius, ens locals i entitats. Les inscripcions per participar-hi són fins al 3 de juny però teniu fins al 30 de juny per presentar els vostres projectes!

Article
Del 22 de maig, Dia Internacional de la Diversitat Biològica, al 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, celebrem la 7a edició de la Setmana de la Natura: 15 dies plens d’activitats per apropar-nos a conèixer la natura i passar a l’acció per la seva conservació.
Més de 500 activitats tindran lloc arreu de Catalunya, organitzades per biblioteques, escoles, entitats ambientals, ajuntaments, parcs naturals o empreses. La campanya es consolida com un dels majors esdeveniments d’implicació ciutadana pel medi ambient a Catalunya.
Article

L'objectiu de la programació és donar a conèixer l'Anella Verda i els entorns de Bonvilar, que tenen un gran valor ecològic i social.

Butlletí