agost 2020

Notícia
Naixement d'una tortuga babaua a la platja de la Mar Bella de Barcelona

Naixement d'una tortuga babaua a la platja de la Mar Bella de Barcelona

Han nascut 30 cries de la tortuga marina en el primer niu identificat a la ciutat de Barcelona que han custodiat 1.500 voluntaris durant els 46 dies d'incubació

Reportatge

Segons l’informe presentat per l’Agència Catalana del Consum (ACC) sobre l'Impacte de la COVID-19 en els hàbits de consum a Catalunya en el postconfinament, a partir d’ara els consumidors seran més ètics, més responsables i també més digitals. El document assegura que la tendència del consum cap a preferències més locals i socialment responsables i la disminució del malbaratament alimentari s’han accelerat i sembla que es mantindran en el temps.

Notícia

MAN fabricarà 30 estàndard i Evobús 16 articulats, per valor de 20,1 milions d’euros, i els lliuraran el primer trimestre del 2021

Notícia
Fulles en un entorn urbà. ClipArt CCBY.

Fulles en un entorn urbà. ClipArt CCBY.

Un estudi on hi ha participat en Josep Peñuelas del CREAF, i publicat a Science Advances, afirma que al 2100 la biodiversitat de la conca de la Mediterrània, el Japó o Àfrica equatorial estarà amenaçada per l’increment d’ozó a l’atmosfera.

Notícia
Segons dades del nou Observatori de l'Autoconsum a Catalunya
L'EMD de Valldoreix també té instal·lat un sistema d'autogeneració d'energia amb plaques solars / Foto: EMD Valldoreix

En total hi ha 380 instal·lacions a la ciutat que generen 1.629,56 kW de potència, el que significa un 8,5% del total a Catalunya. Segons dades de l'Observatori de l'autoconsum a Catalunya, al país ja se superen els 55MW i les 4.400 instal·lacions, amb un creixement molt significatiu a partir del 2019, en què cada trimestre s'han posat en funcionament un 52% més d'equips d'aquestes característiques que en l'anterior.

Notícia

Una tortuga babaua (Caretta caretta) ha nascut a la platja de sa Mesquida, a Maó convertint-se en el primer exemplar documentat que neix a una platja de les Illes Balears. L’animal ha nascut després de 59 dies d’incubació.

Notícia

El sistema que ha implantat la Mancomunitat Penedès-Garraf permet reciclar qualsevol tipus de càpsula, ja sigui de plàstic o d’alumini, separant el contingut de l’embolcall.

Notícia
Els lèmurs de Madagascar i l'hàmster europeu, en risc crític d'extinció

La UICN publica la llista vermella d'espècies en perill de desaparèixer a causa de la pressió humana sobre els seus hàbitats.

Notícia
L'Ajuntament subvencionarà el 50% per la compra de bicicletes, elèctriques incloses

Sant Cugat obre 42 línies de subvencions per lluitar contra el canvi climàtic. L’objectiu és alinear l’actuació municipal amb la ciutadania i potenciar l’estratègia davant la lluita contra el canvi climàtic.