juliol 2021

Notícia

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, assumeix la vicepresidència europea de la Comissió Directiva del C40 i pren el relleu de l’alcalde de Londres, Sadiq Khan. El càrrec el compartirà amb Giuseppe Sala, l’alcalde de Milà. El nomenament reconeix i reforça el lideratge de Barcelona entre les ciutats referents al món pel que fa a la lluita contra l’emergència climàtica, amb projectes que han cridat l’atenció a escala mundial com el Pla Clima, la Superilla Barcelona, “Protegim les escoles” o la comercialitzadora Barcelona Energia.

Notícia

Els animals han estat gairebé un any en dos centres de recuperació per millorar la seva supervivència, com proposen els programes de gestió i conservació de l’espècie.

Notícia

Unes 300 persones van assistir el passat 22 de juliol la presentació del Mapa de l'Amiant a la ciutadania, que va tenir lloc el 15 de juliol a la tarda a les pistes del Complex Esportiu de Badia. En l'acte van intervenir l'alcaldessa de Badia del Vallès, Eva Menor; la representant de la Comissió de l'Amiant, Amalia Frutos; el president de l'Associació de Veïns, Juan José Díaz, i el responsable de l'estudi, Lluís Mallart, que també van respondre les preguntes de la ciutadania.

Notícia

Manresa tornarà a ser la capital de la sostenibilitat, enguany durant més dies. Repetiran algunes de les fórmules que més èxit han tingut les darreres edicions, com el Petit Ecoviure dedicat al públic infantil.

Notícia

Segons el darrer informe anual de la qualitat de l’aire de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), amb el descens de la contaminació registrada durant l'any d'inici de la pandèmia, el 2020, també caurien un 19% els nous casos d’asma infantil i un 5% els nous casos de càncer de pulmó.

Notícia
Més de 11.300 hectàrees de les llles es gestionen a través d'acords de custòdia del territori

La ICTIB (Iniciativa de Custòdia del Territori de les Illes Balears) acaba d’elaborar aquesta guia amb la participació de diversos representants del món educatiu

Notícia

El Pla inclou 85 accions amb l’objectiu de reduir a Sant Cugat un 62,5% les emissions per càpita de CO2 al 2030. El PAESC inclou 85 accions de mitigació a desenvolupar entre el 2021 i el 2030, que han de permetre reduir 207.552 Tones de CO2 equivalents (tCO2eq) a 31 de desembre de 2030.

Notícia

El concurs per al subministrament de 9,92 Gwh anuals durant els pròxims tres anys i mig s'ha resolt a favor de Nexus Energia.

Notícia

La generació total de residus municipals 2020 disminueix en l’any de pandèmia. Es varen generar poc menys de 4Mt de residus municipals, 72.000 tones menys que l’any anterior. El rati de generació per càpita expressat en kg/hab./any disminueix fins a 511, comparat amb 527 kg/hab./any a 2019.