març 2022

Notícia

Amb aquest reconeixement, l'European Forest Institute avala la gestió de la ciutat i la metròpolis en les activitats que afavoreixen la conservació, la protecció i el desenvolupament de les àrees forestals, així com la investigació d'un nou model urbà que promogui solucions basades en la natura.

Notícia

El nou servei de gestió i recollida de residus, impulsat per la Mancomunitat Penedès-Garraf, s’implantarà a les cinc localitats de l’Alt Penedès durant un període de 8 anys i incorpora tecnologia smart en els cubells, un sistema que permetrà optimitzar i millorar la gestió i avaluació del servei, a més d’aplicar en el futur una taxa de residus ajustada als usos i la generació de residus de cada ciutadà.

Notícia

La Garriga es converteix en el municipi més gran de Catalunya que implanta el porta a porta a tota la població.

Notícia

Els alcaldes de Torelló, Balenyà, Sant Julià de Vilatorta, Sant Vicenç de Torelló, El Brull i Sobremunt han signat el conveni amb Onaigua, l'empresa pública creada pel Consell Comarcal d’Osona per tal d’oferir els serveis d’abastament d’aigua en baixa, clavegueram i drenatge urbà als municipis de la comarca.

 

 

Notícia

Aquest 28 de març s’ha constituït a Barcelona la Taula de la Qualitat de l’Aire de Catalunya, un organisme creat fa deu dies a través de l’Acord per a la millora de la qualitat de l’aire a Catalunya, subscrit pel Govern, alcaldes i alcaldesses de municipis de més de 20.000 habitants, les diputacions, entitats municipalistes, gestors d’infraestructures i els principals agents socials i econòmics del país. La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura, ha presidit aquesta primera reunió, que ha finalitzat amb la “Declaració en defensa del dret a la salut i a una transició justa”, consensuada per tots els assistents.

Notícia

El projecte "Estima't l'hort", de l'Escola La Sardana, ha guanyat el primer premi escolar Welleda Open Garden. Aquest projecte ja va guanyar el primer Premi al concurs d'Horts Escolars Ecològics de Catalunya l'any 2017-18 i també ha estat reconegut pel Departament d'Educació com un Projecte Innovador al curs 2020-21.

Notícia

En el passat ple del Consorci de Residus del Vallès Occidental es van presentar les dades de la recollida de residus de la comarca. Ullastrell aconsegueix un nou rècord aconseguint un 89% de reciclatge. 

Notícia

Un estudi amb dades de 749 ciutats estima que complir amb les recomanacions de l’OMS permetria evitar més de 3.600 morts per cardiopatia isquèmica cada any

Notícia

La Junta de Govern Local ha encarregat a l’empresa Electricitat Boquet, com a adjudicatària del servei de manteniment de l’enllumenat municipal, que dugui a terme la substitució de les actuals lluminàries públiques dels veïnats de Sant Berger, la Vinya i la Molassa.

Notícia

Tots els municipis de més de 20.000 habitants de Catalunya hauran de tenir zones de baixes emissions, ZBE, abans que acabi el 2025. Fins ara, només els de més de 50.000 habitants ho havien de fer, i abans del 2023, segons la llei estatal de canvi climàtic. Però el govern català ha anat més enllà i ara seran 67 els municipis catalans que hauran d'implantar aquesta mesura.