setembre 2022

Notícia

Un estudi publicat a la revista Environmental Pollution mostra com estar exposat a contaminants atmosfèrics al ventre matern i durant els primers vuit anys i mig de vida altera la connectivitat estructural del cervell en la preadolescència. En particular, els majors canvis es donen com major és la contaminació rebuda els cinc primers anys. El treball ha estat liderat per l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), centre impulsat per la Fundació ”la Caixa”.

Notícia

Les zones urbanes amb entorns més “caminables” i verds afavoreixen la pràctica d'activitat física entre els ciutadans. Així es desprèn d'un estudi realitzat per investigadors de l'ICTA-UAB i del Departament de Geografia de la UAB que proporciona als responsables públics indicacions valuoses sobre com dissenyar futurs entorns urbans saludables.

Notícia

El passat dissabte 17 de setembre, la plaça de la Vila de Barberà del Vallès va acollir la 1a Fira de la Mobilitat i l'Energia, una iniciativa amb la finalitat d'oferir a la ciutadania una visió global de les diferents solucions de mobilitat que existeixen al mercat i que empreses barberenques ja estan implementant. 

Notícia

Coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia, s'ha celebrat  el primer taller ciutadà relacionat amb l’elaboració del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima. El programa de la Setmana també inclou l’escape room “Qüestió de temps”, de l’Àrea d’Acció Climàtica de la Diputació, que incideix en l’emergència climàtica i en la necessitat d'emprendre accions.

Notícia

La interculturalitat ha estat l'eix central de l'edició de 2022, que ha donat visibilitat a la ciutat inclusiva i plural amb diferents activitats

Notícia
 

Aquest any han participat nou municipis: Sant Boi, Esplugues, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Cervelló, Sant Joan Despí, Cornellà, Sant Feliu, Sant Vicenç dels Horts i L’Hospitalet que, malgrat no pertànyer a la comarca, és una de les ciutats impulsores de la iniciativa.

Notícia

Sota el lema “Nou model energètic, l’única tendència que no passa de moda. Habitatges eficients, autoconsum energètic, mobilitat sostenible”, es convida la ciutadania a canviar la seva relació amb l’energia.

Notícia
La Diputació de Barcelona dona suport als ens locals en més de 50 activitats
Qüestió de temps a Vilafranca del Penedès

Qüestió de temps a Vilafranca del Penedès

La Setmana Europea de l’Energia Sostenible arrenca amb l’objectiu de sensibilitzar la població de la necessitat d’adoptar un nou model energètic. La Diputació de Barcelona dona suport a desenes d’ens locals amb l’organització de més de 50 activitats per promoure actuacions com la rehabilitació energètica dels edificis, la producció d’energia a partir de fonts renovables, projectes d’autoconsum o de comunitats energètiques locals, així com de mobilitat sostenible eficient.

Notícia

L’Ajuntament tanca la fase de participació del Pla de Mobilitat Urbana amb la convocatòria d’una audiència pública que s'ha celebrat el 20 de setembre, S'ha presentat el document que defineix l’estratègia i el programa d'actuacions per a la planificació de la mobilitat a la ciutat i avançar cap a una mobilitat veritablement sostenible en l’horitzó 2035.