Aquest any han participat nou municipis: Sant Boi, Esplugues, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Cervelló, Sant Joan Despí, Cornellà, Sant Feliu, Sant Vicenç dels Horts i L’Hospitalet que, malgrat no pertànyer a la comarca, és una de les ciutats impulsores de la iniciativa.
Sota el lema “Nou model energètic, l’única tendència que no passa de moda. Habitatges eficients, autoconsum energètic, mobilitat sostenible”, es convida la ciutadania a canviar la seva relació amb l’energia.
La Diputació de Barcelona dona suport als ens locals en més de 50 activitats
Qüestió de temps a Vilafranca del Penedès
La Setmana Europea de l’Energia Sostenible arrenca amb l’objectiu de sensibilitzar la població de la necessitat d’adoptar un nou model energètic. La Diputació de Barcelona dona suport a desenes d’ens locals amb l’organització de més de 50 activitats per promoure actuacions com la rehabilitació energètica dels edificis, la producció d’energia a partir de fonts renovables, projectes d’autoconsum o de comunitats energètiques locals, així com de mobilitat sostenible eficient.
Liderat per l’Oficina de Biodiversitat i Emergència Climàtica, i amb el suport tècnic de la Diputació de Barcelona, l’estudi se centrarà en el Connector Biològic Terrestre Complementari del municipi.
Les platges i dunes de les nostres costes són un atractiu turístic inqüestionable. A més, són ecosistemes amb potencial per a la indústria farmacèutica i altres sectors productius, i fins i tot a l'àmbit culinari. Fa anys que l'ecòloga Sara M. Vallés estudia aquests entorns degradats i dona les claus per millorar la seva situació. L'acció individual també compta.
La Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2022 se celebrarà del 26 al 30 de setembre amb l’objectiu de conscienciar la societat de la necessitat d’implementar el nou model energètic basat en l’eficiència energètica, la producció d’energia d’origen renovable i el paper clau de la ciutadania i les comunitats en aquest nou model.