El Servei d'Obres de Mataró ha començat la rehabilitació de l'edifici de Can Masjuan, de l'arquitecte Jordi Capell, que es convertirà en un equipament d'ús públic dedicat a la formació i informació sobre la sostenibilitat. La rehabilitació de l‘habitatge unifamiliar es farà respectant la configuració dels espais inicials.
Can Masjuan, popularment coneguda com a Casa Capell, va ser construïda entre els anys 1959 i 1960, i és un dels primers exemples d'arquitectura del moviment modern presents a Mataró, juntament amb Can Rossell i Can Nogueras, obres del mateix arquitecte. L'edifici està situat a l'interior del Parc Central, al costat de la ronda de mossèn Jacint Verdaguer i està protegit pel Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic amb nivell de protecció A (façanes, volumetria i estructura general de l'edifici).
Educació per la sostenibilitat
L'obertura d'aquest nou equipament municipal s'emmarca en el projecte Mataró Educació i Sostenibilitat (projecte MES). L'objectiu és que faciliti la comunicació, informació, formació i aprenentatge sobre la sostenibilitat de la ciutat i les bones pràctiques d'aquest àmbit. El centre, que també promourà la creació d'una xarxa d'usuaris digital, preveu un punt d'informació i acollida, una sala polivalent, un punt de documentació, una sala de reunions, un despatx per als tècnics, sala de material, cuina, lavabos adaptats i magatzem.
La rehabilitació de Can Masjuan està finançada pel Fons Estatal d'Inversió Local (FEIL), que pretén crear ocupació mitjançant l'execució d'obra pública.
Més informació sobre aquesta actuació, aquí.