Sant Esteve Sesrovires aconsegueix estalviar 30 mil bosses de plàstic en 6 mesos

La campanya de sensibilització va finalitzar aquest estiu amb bons resultats
Font: Aj. Sant Esteve
17/09/2009 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

Aquest estiu ha finalitzat la iniciativa municipal Estalviar bosses de plàstic té premi!, que l'ajuntament de Sant Esteve Sesrovires va posar en marxa el novembre de 2008 Aquesta campanya informativa tenia com a objectiu sensibilitzar la ciutadania de la importància de reduir residus i de substituir els embolcalls de plàstic per altres materials sostenibles. 

Aquesta iniciativa, que s'emmarca dins de la campanya municipal No en facis una muntanya!, per a la prevenció de residus, va consistir en premiar l'estalvi de bosses de plàstic a través d'un sistema de punts bescanviables.

Segons informa el consistori, un total de 32 comerços van col·laborar en la campanya repartint més de 17.000 punts que posteriorment es van bescanviar per productes més sostenibles com ara bosses reutilitzables, draps de cuina de roba, bombetes de baix consum...

Des de la regidoria de Medi Natural del municipi es valora positivament la campanya, que ha suposat un estalvi d'unes 30 mil bosses de plàstic al municipi durant un període de sis mesos. De fet, tot i haver finalitzat la campanya, l'ajuntament encoratja els ciutadans a seguir apostant per evitar l'ús de bosses de plàstic, fent ús d'alternatives com el cistell, el carretó, la coixinera, la carmanyola, etc.

Relacionats

Article

MENTALI es va posar en marxa l’any 2017 amb l’objectiu de recuperar l’excedent alimentari  provinent de les cuines dels menjadors escolars i destinar-lo a població vulnerable mitjançant àpats nutritius i de qualitat. Des del punt de vista social, vol garantir la inclusió i promocionar la solidaritat comunitària.

Notícia

El govern municipal ha donat llum verda als projectes executius per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques en deu equipaments i espais públics del municipi, amb una inversió que supera els 2 M€. Són el primer pas per a impulsar la creació d’una futura comunitat energètica a nivell local

Notícia

L’Ajuntament de Martorell ha dut a terme un estudi de geolocalització de nius d’oreneta cuablanca (Delichon urbicum) al barri de la Vila, seguint les directrius del ‘Projecte Orenetes’, que promou l’Institut Català d’Ornitologia. Aquest projecte, que es basa en la participació ciutadana i en el seguiment dels nius d’orenetes cuablanca de Catalunya, té com a objectiu principal conscienciar la població sobre la protecció d’aquesta espècie, els beneficis que ens aporta i la prohibició establerta de destruir els seus nius.

Butlletí