El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, amb el suport científic i tècnic del Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis-Museu Industrial del Ter, està realitzant el projecte europeu Interreg SUDOE "Ricover, Restauració de riberes en el sudoest europeu". L'objectiu del projecte és la restauració de zones de ribera, el seguiment de bioindicadors i la creació de mètodes de gestió forestal sostenible d'aquestes àrees tenint en compte la biodiversitat, la millora del paisatge i la connectivitat ecològica. En aquest projecte també participen altres centres d'investigació i administracions públiques de Portugal i Espanya, coordinat per l'Instituto Superior d'Agronomia de Lisboa. Des de Catalunya es treballa a la conca hidrogràfica del Ter, on es duen a terme els treballs de restauració i els estudis científics de seguiment de l'estat ecològic dels sistemes fluvials: vegetació de ribera, invertebrats, peixos, ocells, ratpenats i altres mamífers.
S'actua en finques públiques i privades dels municipis de Torelló (Espadamala, Garmbires), les Masies de Voltregà (Gambires i Gallifa, Despujol) i Manlleu (meandre del Gelabert), on hi ha establerts acords de custòdia fluvial amb els propietaris. A part del suport d'aquests tres ajuntaments, el projecte "Riberes del Ter" ha rebut un suport important del departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya i l'Agència Catalana de l'Aigua.
Aquest projecte compta a més a més un rerefons social, ja que les tasques de restauració de la ribera les estan duent a terme dues brigades formades per 2 caps de colla especialistes en treballs de restauració, acompanyats per 5 operaris amb un risc d'exclusió social que han estat formats prèviament en jardineria i treballs forestals.
Entre les tasques que s'estan duent a terme hi ha tallades de selecció, l'eliminació d'espècies invasores, la preparació per a la plantació d'espècies autòctones i els estudis de seguiment de la biodiversitat, entre d'altres.