Font: EFE Verde
En una nota oficial, la institució viguesa explica a més que poden disminuir l'impacte ambiental i "li donen un valor afegit a uns materials que, d'una altra manera, es convertirien també en deixalles, fins i tot potencialment contaminants".
RIARTAS es va crear a finals del passat any i reuneix representants d'universitats i empreses de la península ibèrica, Xile, Colòmbia, Brasil, Argentina i Costa Rica.
Durant la reunió el professor del departament d'Enginyeria Química de la Universitat de Vigo, Claudio Cameselle, va advocar perquè la trobada que avui es va iniciar en aquesta ciutat serveixi "per buscar sinèrgies i permeti unir esforços per portar a terme noves tècniques i tecnologies per a la gestió ambiental ".
L'objectiu ara és el de desenvolupar una metodologia de tractament ambiental per frenar el deteriorament d'aigües i sòls contaminats amb compostos inorgànics com metalls pesants o orgànics com microtoxines i fàrmacs, va sostenir Cameselle.
Per a això s'utilitzaran els propis residus de la indústria amb la finalitat d'"immobilitzar o concentrar contaminants mitjançant l'ús d'aquests materials que poden procedir de diverses indústries, com l'agroalimentària o la forestal".