Sant Quirze del Vallès compta amb 12 nous contenidors d’oli domèstic

Font: Ajuntament de Sant Quirze del Vallès

05/10/2015 - 00:00

L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, conjuntament amb el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, ha ampliat el número de contenidors de recollida selectiva d'oli domèstic a la ciutat que ha passat de tenir 3 a 15 contenidors de color taronja.

Ara els ciutadans de Sant Quirze del Vallès tenen més a prop la possibilitat de reciclar l'oli de cuina usat dipositant-lo a algun dels dotze nous contenidors, els quals es sumen als tres que existien. A més, també podran seguir portant l’oli a la deixalleria municipal com fins ara. El consistori insisteix que reciclar bé l’oli de cuina usat és un benefici ambiental, econòmic i social per tothom. L’oli per cuinar és un producte d’ús habitual a les nostres llars, comú a la cuina mediterrània i un aliment molt saludable, però un cop utilitzat, si no es separa correctament, pot arribar a ser molt perjudicial pel medi ambient.

L’oli de cuina usat no es pot llençar per l’aigüera, un litre d’aquest oli pot contaminar al voltant d’un milió de litres d’aigua. A més provoca problemes en el manteniment de les depuradores que tracten les aigües residuals, fa malbé les canonades i perjudica el manteniment de la xarxa de clavegueram. Reciclar l’oli domèstic és molt fàcil i té recompensa, suposa un estalvi econòmic i ambiental per tothom. Només cal acumular l’oli usat en un recipient de plàstic, tancar-lo bé i portar-lo al contenidor de color taronja més proper.

Un cop separat selectivament, l’oli recollit es recicla i el seu tractament permet transformar un residu brut i contaminant en un combustible net i respectuós amb el medi ambient: el biodièsel. D’aquesta manera, també es redueixen els gasos d’efecte hivernacle en la fabricació i la seva posterior utilització.

Al Vallès Occidental, la recollida dels contenidors, el manteniment i la logística del servei comarcal la porten a terme dues empreses d’inserció sociolaboral, CIPO a la zona est de la comarca i Fupar a la zona oest. Amb aquest servei el Consorci de Residus aposta per oferir sortides professionals a persones amb risc d’exclusió social i laboral.

Una resposta positiva en la recollida selectiva d’oli domèstic per part de la ciutadania de Sant Quirze del Vallès
Des del l’any 2009, amb la instal·lació dels primers contenidors taronges a la ciutat, s’han recollit un total de 12.170 kg d’oli usat de cuina. Això es tradueix en una mitja de recollida de 2.000 kg anuals fins el 2014. Aquestes dades posen de manifest la bona participació de la ciutadania en el reciclatge de l'oli de cuina. I gràcies a l'increment en el nombre de punts de recollida amb els 12 nous contenidors, es pretén fer més fàcil la separació selectiva d'aquest residu i augmentar-ne la recollida considerablement.

 

Els contenidors estan situats a:

- Avinguda Vallès - Plaça de la Bigorra
- C/ Frederica Montseny, amb Joan Oliver, al costat de l'àrea d'aportació.
- Av. Pau Casals, 90 - costat La Patronal
- Passeig de Can Barra, 20 - C/ Font d'en Macià
- Plaça Catalunya amb Avinguda Antoni Gaudi costat dret
- Ronda Arraona, 18, al costat Escola Purificació Salas
- Ronda Arraona - Avinguda Can Pallàs
- C/ Sabadell amb C/Bellatera
- C/ Vallcorba, 1
- Avinguda Egara amb C/Garraf
- C/ Travessera amb C/ Terranova
- C/ Bages amb C/ Segarra - Escola Lola Anglada.

Aquests nous punts de recollida es sumen als tres que ja hi havia situats al Parc de les Morisques, a l’Escola Onze de Setembre (C/ Castanyers) i al C/ Josep Mitats - Passeig de la Riera (Les Fonts).

 

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon oli-domestic.jpg79.77 KB

Relacionats

Notícia

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental ha iniciat el muntatge d’una instal·lació de generació d’energia solar fotovoltaica amb connexió a la xarxa interna per autoconsum del Centre Comarcal de Tractament de Residus del Vallès Oriental (CCTRVO).

Article

L'Escola de Natura del Corredor (ENC) arriba aquest curs als 40 anys de trajectòria, consolidant-se com un equipament pioner en educació ambiental i sostenibilitat al Maresme i el Vallès Oriental. Fundada el 1984, l'ENC ha estat un actor clau en la sensibilització i formació de prop de 270.000 infants i adolescents, així com 26.000 docents, fomentant valors de respecte i compromís amb el medi ambient.

Notícia

La Bassa dels ànecs es recuperarà amb el projecte de renovació ecològica i ambiental de la Generalitat

Butlletí