El Centre d’Estudis Monlau de Barcelona guanya la tercera edició del campionat ElectroCat

L'ElectroCat és un campionat de vehicles elèctrics creats per alumnat de cicles formatius d'automoció i pel CREVE de Santa Perpètua
Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda
07/06/2016 - 15:45

L'equip del Centre de Formació Monlau de Barcelona va guanyar la tercera edició del Campionat ElectroCat, que es va celebrar dissabte 4 de juny al Circuit de Seguretat de l'empresa Honda a Santa Perpètua. Monlau es va imposar als altres sis equips formats per alumnat de cicles formatius de mecànica i automoció d'arreu de Catalunya i al CREVE

L'ElectroCat és un campionat de vehicles elèctrics creats per alumnat de cicles formatius d'automoció i pel CREVE  (Centre de Recursos del Vehicle Elèctric) de Santa Perpètua. Una cursa per tandes de 20 minuts amb canvi de bateries al 'pit lane', un eslàlom i la superació rampes i desnivells van ser les proves del Campionat. El jurat va valorar la feina tècnica prèvia i la compenetració de l’equip, a més del disseny, les prestacions i les característiques del quadricicle, construït sobre una base motriu comuna: motor, variador i bateries.

Van completar el podi de l'Electrocat 2016, l'Institut Palau Ausit de Ripollet i el Centre Tècnic Vallès de les Franqueses, segons i tercers respectivament. El Centre d'Estudis Roca va aconseguir la quarta plaça, mentre que l'Escola Pere Martell de Tarragona van ser cinquena. L'equip del CREVE, amfitrió del certamen i l'únic que no estava format per alumnat de cicles formatius reglats, va assolir la sisena posició.

Va tancar la classificació l'equip de l'Escola Tècnica de Girona, centre que va guanyar l'any passat el certamen.

El Centre d'Estudis Monlau com a equip guanyador es va endur com a premi el motor, el variador i la bateria del vehicle, a més d'entrades al Circuit de Catalunya, a càrrec de la Fundació RACC. Tots els participants també van rebre un trofeu que representa el logotip del certamen en ceràmica, obra de l'artista perpetuenca Montserrat Riera.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, present a l'acte de lliurament de premis, va agrair el suport de les empreses i organismes col·laboradors i va indicar que “l'ElectroCat se'ns està fent gran i des de l'Ajuntament el volem fer créixer encara més, però necessitem més acompanyament”. També va afegir que “no perdrem l'esforç i la potència d'aquest certamen i esperem arribar al quart Campionat amb les mateixes ganes i il·lusions que aquest any”.

El capità de l'equip del Centre d'Estudis Monlau, Fernando Monzón, es va mostrar molt content per haver guanyat el certamen, orgullós del seu equip i amb “una emoció incontrolada, després de la tensions dels darrers dies i de la prova”. També va destacar “la il·lusió, suposo que com tots equips, i la força, l'emoció, el treball, la innovació i l'estètica del vehicle”, com a claus de la victòria. El capità va explicar que l'equip estava format per quinze alumnes dirigits pels mestres i va destacar que “hem treballat força bé, units i implicats”. Aquesta era la segona edició en què el Centre Monlau participava a l'ElectroCat.

Després de finalitzar les proves al Circuit, la Sala d'actes del Centre de Seguretat d'Honda va acollir la xerrada “Innovar és el camí. De la idea a l'acció”, a càrrec de Pau Garcia-Milà, emprenedor nascut a Olesa de Montserrat fa 28 anys que va donar algunes claus per a l'èxit però alhora va insistir que el més habitual és el fracàs i que d'aquest se n'aprèn. Garcia-Milà també va explicar el viatge que va realitzar a l'estiu de 2014 entre Barcelona i Finisterre amb un vehicle 100% elèctric i com se les va haver d'enginyar per poder carregar-lo durant el trajecte a canvi de fer feines com ara esquilar ovelles o participar a un concurs de paddle surf.

Abans de l'entrega dels premis, tots els equips i els assistents al Campionat van brindar un sonor aplaudiment, com a homenatge al jove pilot de motociclisme Luis Salom, mort divendres després d'un accident als entrenaments del Gran Premi de Catalunya.

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda organitza aquest campionat escolar conjuntament amb les poblacions de l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes (AMERC) i compta amb el suport del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, el Gremi de Reparació d’Automòbils de Sabadell i Comarca, la Fundació RACC, el Gremi del Motor de Barcelona i Província i les empreses Montesa-Honda, Mavilor Motors, Tempel Group, Bdtrans i Luchana Transports.

 

 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet referma la seva aposta per una mobilitat saludable i sostenible com a estratègia en la lluita contra la crisi climàtica. És el tercer punt de recàrrega de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que s'instal·la a la ciutat aquest 2024, i en aquest cas aprofita l'energia de la xarxa del metro per a alimentar-se.

Article

Els punts de recàrrega domèstica, la base per a la generalització de la mobilitat elèctrica a Catalunya. Dos informes elaborats per l’ICAEN constaten la necessitat d’impulsar els punts de recàrrega de baixa potència.​

Notícia

L’AMB incorpora 18 nous vehicles sostenibles a Santa Coloma de Gramenet, Badalona, Sant Adrià de Besòs, Barcelona, Tiana i Montgat, i 21 nous autobusos elèctrics que connectaran Gavà i Viladecans amb Barcelona.

Butlletí