Jornada "Observació de la Terra i aplicacions en l'àmbit de la salut"

dijous, 15 desembre, 2016 - 09:00 a divendres, 16 desembre, 2016 - 08:59
Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya
Geolocation

Un creixent nombre d'estudis i aplicacions orientades a la salut pública fan ús de tècniques i tecnologies pròpies de la geoinformació i, en particular, de l'observació de la Terra, des de satèl·lit, avió o mitjans terrestres, per determinar-ne la distribució espacial, patrons i dinàmiques d'indicadors mediambientals amb una especial incidència sobre la salut.

En aquesta jornada identificarem alguns dels treballs principals que s'estan duent a terme des de Catalunya, on, per a l'observació de la Terra i la geoinformació en general, s'obre un nou i innovador context d'aplicabilitat.

L'assistència és gratuïta però, atesa la capacitat limitada de la sala, és indispensable inscriure’s al més aviat possible.

Organitzador: 
Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya
Categories: 
Terra

Relacionats

Article

El 15 de novembre s'ha triat com a data simbòlica per marcar el dia que el planeta acollirà vuit mil milions d'habitants. 

Entrevista

Blanca Bayas és investigadora de l'Observatori del Deute en la Globalització i membre d'Acció Ecofeminista. Explorem amb ella què són els ecofeminismes i com es vertebren en la transició a la que globalment ens enfrontem. Com ella diu, al capdavall l'única alternativa és la lluita contra el sistema biocida que és hostil cap a les nostres vides, i ens caldrà trobar respostes que ens serveixin a totes, proveint-nos de recursos des del sector públic, en cooperació amb alternatives comunitàries.

Opinió

Més d’un miler de persones van participar al festival Fixing the Future on més d’un centenar de ponents d’arreu del món van participar disposats a repartir esperança a tort i a dret. «Si aconsegueixes que la gent se senti més esperançada, cada cop més persones se sentiran capaces de participar i començaran a pensar ‘espera, el futur és una cosa que també em pertany’», diu la fundadora Cathy Runciman. Certament, va ser una desfilada de bones idees, de projectes brillants, sostenibles i inspiradors centrats en temes tan diversos i rellevants per la nostra societat com la crisi energètica, l’alimentació, l’educació o la moda.

Butlletí