Font: Ajuntament de Castelldefels
L'Ajuntament de Castelldefels i la Plataforma per l'Apropfitament dels Aliments van organitzar una festa que va cloure amb un dinar preparat a partir d'aliments espigolats prèviament.
La festa va incloure un Taller de trucs d'aprofitament d'aliments a càrrec de la Plataforma Aprofitem els Aliments i el taller-espectacle Nevera de profit que va cedir l'Agència de Residus de Catalunya.
En dates prèvies es va convocar a voluntaris i voluntàries per informar de com funcionaria l'acte i preparar les espigolades anteriors. Es va fer una formació de voluntaris i voluntàries a l'Escola d'Hostaleria per tenir unes nocions de seguretat alimentària i formació de sostenibilitat per explicar com s'havien de recollir els residus el dia de la Festa dels Aliments Aprofitats.
El 10 de maig es va fer una espigolada rural a Gavà. Amb la col·laboració de l'Associació Espigoladors es va dur a terme l'espigolada rural a un camp de pastanagues de Gavà. De totes les pastanagues recollides una part van anar a cobrir necessitats de menjadors socials i bancs d'aliments i una altra part destinada a la realització del menjar de la Festa. Posteriorment, el dissabte 13 de maig es va celebrar una espigolada urbana.