Calvià disposarà del sistema de tractament terciari d'aigua més avançat de les Illes Balears

Font: Govern de les Illes Balears

02/01/2019 - 19:21

El Consell de Govern ha autoritzat la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca a fer el pagament a l’empresa municipal Calvià 2000, SA de la quantitat de 5.702.542,75 € per a les obres corresponents al Projecte de tractament terciari de l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Santa Ponça, a Calvià. El Projecte forma part d’un ambiciós pla de regeneració i reutilització d’aigua a tot el municipi, que té l’objectiu de potenciar l’ús de les aigües regenerades en recs i usos urbans en substitució d’aigües aptes per al consum humà.

L’EDAR de Santa Ponça és la més gran de les quatre del municipi de Calvià. Té una capacitat potencial de tractament secundari o depuració de fins a 40.000 m3/dia. Actualment, només l’EDAR de Bendinat compta amb un sistema de tractament terciari amb el qual es regeneren 1.000 m3 al dia destinats al reg de les zones verdes públiques en gran part del municipi.
 
El nou tractament terciari de l’EDAR de Santa Ponça, en canvi, tendrà capacitat per produir 20.160 m3/dia d’aigua regenerada amb qualitat per a usos agrícoles i urbans i es convertirà així en el sistema terciari més avançat de l’arxipèlag en termes de capacitat i qualitat.
 
Les obres van sortir a licitació el passat mes de juny i tenen un termini d’execució de 14 mesos. A banda, s’ha previst ja la construcció de l’obra civil necessària per facilitar-ne futures ampliacions.
 
La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha rebut també l’autorització del Consell de Govern per al pagament de 758.397,93 € per a les obres del “Projecte de renovació de les conduccions d’impulsió de les Estacions de Bombeig d’Aigües Residuals (EBAR) Santa Ponça-1 i Santa Ponça 2. Fase 3”.


 

Categories: 
Municipis: 
Balears

Relacionats

Article

La tecnologia emprada es basa en la injecció de CO2, un gas innocu, molt efectiu i que preserva la qualitat de les aigües freàtiques

Article

L’Ajuntament de Torelló ha instal·lat la primera estructura de retenció de residus als sobreeixidors del riu Ges, amb l’objectiu de cobrir els col·lectors i evitar que els residus sòlids acabin abocats a la llera o al riu en cas de crescudes. Es tracta de la proposta que va guanyar els pressupostos participatius de Torelló 2023.

Article

L'Ajuntament rebrà 5,5 milions d'euros dels Next Generation.

Butlletí