Greta i els trihumans: El futur que ens (des)espera

dissabte, 26 març, 2022 - 18:00 a diumenge, 27 març, 2022 - 18:00
Teatre auditori de Granollers

Fa molts anys, la pol·lució, el malbaratament de recursos, l’excés de població i la inconsciència van portar la humanitat al Gran Desastre: un cataclisme ecològic de proporcions planetàries del qual molt pocs humans es van salvar. 

Per no repetir el desastre, els humans que van quedar van haver de transformar-se en trihumans, unitats formades per tres antics humans, ara convertits en una sola persona. El fet de ser tres, fa que els trihumans sempre hagin de pactar per fer qualsevol cosa i això provoca bona entesa entre ells i els evita baralles i guerres. A més, per fer-ho tot més fàcil, els trihumans es comuniquen cantant, una manera molt més fluida, efectiva i agradable de comunicar-se que no a base de paraules ambigües, mentides i crits, com feien els humans.

Quan comença l’òpera som a l’any 3.333 i els trihumans han trobat en unes excavacions arqueològiques un estrany instrument que els humans feien servir per comunicar-se: un mòbil. Els seus científics han aconseguit desencriptar-lo i, gràcies a ell, han pogut estudiar com eren els humans, dels quals fins avui en sabíem molt poques coses, i què els va portar a provocar el Gran Desastre.

El mòbil trobat pertanyia a una nena humana que el va utilitzar per gravar un blog-diari explicant la seva vida i les seves impressions i pensaments sobre el món que l’envoltava. Amb la informació emmagatzemada al mòbil, els trihumans han pogut descobrir, amb sorpresa, les maneres tan peculiars de funcionar que tenien els humans. I entendre com es relacionaven, com evolucionaven, com s’enamoraven, com es reproduïen i com es barallaven. I com s’ho van fer per destruir el planeta.

La humana propietària del mòbil es deia Greta, i tot sembla indicar que podria tractar-se de Greta Thunberg, la noia sueca que va impulsar els Fridays for Future, el moviment de nens i nenes de tot el planeta en lluita contra el canvi climàtic.

Cada dos anys, el Teatre Auditori de Granollers impulsa, conjuntament amb l’Orquestra de Cambrade Granollers i Veus – Cor Infantil Amics de la Unió, una òpera infantil. Una de les potencialitats del projecte és el treball i la participació d’un grup de nenes i nens d’educacióprimària de la ciutat en tot el procés. Més informació a l'enllaç.


 

Categories: 
Canvi climàtic

Relacionats

Notícia

Més d’un centenar de persones participen en el projecte europeu UP2030 a Granollers

Article

L'Ajuntament de Granollers, en col·laboració amb el Consorci Besos Tordera (CBT) participa en el projecte KNOWING de l’Horizon Europe, per impulsar actuacions d'adaptació i resiliència davant les inundacions pluvials i fluvials, identificades en el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i en el Pla de Resiliència Urbana de Granollers.

Article

Butlletí