Les escoles de Palau-solità i Plegamans aconsegueixen reduir un 14% les emissions de CO2

04/04/2022 - 12:22

Palau-solità i Plegamans ha participat del 7 de febrer al 4 de març en una nova edició de la VII Marató per l’Emergència Climàtica, una campanya de sensibilització i bones pràctiques pel que fa a l’ús i el consum d’energia i aigua. En aquesta edició hi han participat quatre centres educatius del municipi -Marinada, Folch i Torres, Palau i Can Cladellas- amb l’objectiu de reduir durant quatre setmanes els seus consums, així com desenvolupar accions per sensibilitzar en la necessitat de lluitar contra el canvi climàtic.

En el conjunt de tots els edificis s’ha aconseguit una reducció de les emissions de 6.479 kg CO2, que representen un 14% d’estalvi respecte els valors de referència, i 1.847,38 euros d’estalvi econòmic. Desglossat, el gas és el consum que ha experimentat un estalvi més considerable amb 2.287 m3 estalviats, en electricitat s’han estalviat 2.535 kWh i enguany, el consum d’aigua no suma estalvi, sinó que s’ha consumit un 18% més de mitjana respecte els valors de l’any anterior.

Durant les quatre setmanes que dura la Marató es fa un control dels consums d’aigua, electricitat i gas natural amb els quals podem calcular les emissions de CO2 associades, amb l’objectiu de rebaixar els consums respecte el període de referència.

L’estalvi econòmic aconseguit es destinarà a projectes de lluita contra la pobresa energètica i l’emergència climàtica.

El regidor de Medi Ambient, Gestió ambiental i Pagesia, Jordi Plaza, ha valorat “molt positivament la implicació dels centres en la lluita contra l’emergència climàtica” perquè “cada any aconsegueixen superar-se”. A més, ha animat “a seguir amb les bones pràctiques adoptades durant la Marató per aplicar-les durant tot l’any”.

A més, Plaza ha destacat que “si parem atenció a com consumim l’energia, veurem que amb petites accions quotidianes podem reduir la nostra petjada ambiental”, i ha recordat que “el ritme de consum d’aigua i energia de la societat actual no és sostenible i està tenint greus conseqüències per al conjunt del planeta”. Per això, ha constatat que “a través dels nostres hàbits de consum d’aigua i energia, així com de generació i separació de residus, podem minimitzar la nostra contribució al canvi climàtic”.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Inaugurat el mural gegant d’homenatge a la natura al barri de la Ribera

Article

Alumnes de primària de cinc escoles de Sabadell participen en el projecte pilot Sortim a la Natura amb l'objectiu que els estudiants assoleixin un aprenentatge integral en contacte amb el medi natural.

Notícia

Caldes de Montbui, seu de les jornades del projecte europeu sobre canvi climàtic i aigua termal ThermEcoWat

Butlletí