Un any més, i ja en van set, la Diputació de Barcelona, a través de l'Àrea de Medi Ambient i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, aposta per la difusió dels postulats de l'Agenda 21 Local i de les conductes sostenibles entre els més joves del territori amb la publicació de l'Agenda Escolar Europea del Medi Ambient i el Desenvolupament, de la que se'n han editat 110 mil exemplars. Enguany aquesta eina per la difusió dels valors de protecció del medi ambient s'ha presentat a Badalona, que en repartirà fins a 2.400 entre 9 centres educatius de la ciutat, dos d'ells d'educació especial.
En l'elaboració de l'Agenda hi han participat 122 municipis de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat. A nivell europeu també hi han col·laborat la província de Chieti, a Itàlia; Tallin, a Estònia; el Consell Insular de Menorca i la Diputació d'Osca.
L'Agenda esdevé un element imprescindible en el dia a dia dels joves. I és que a més de comptar amb els clàssics calendaris, horaris de classe o espais per les notes, també compta amb informació i propostes d'activitats basades en la protecció de l'entorn i conductes sostenibles que s'adapten als currículums formatius dels alumnes. La proposta d'enguany compta amb algunes novetats que afecten al disseny, les mides i la presentació dels continguts que esdevenen més visuals. Una agenda que segons ha explicat l'alcalde de Badalona, Jordi Serra, ja forma part d'una tradició de cada any i que els alumnes fan seva a diari. Precisament aquest és l'objectiu d'aquest document: que sigui útil, no només com a agenda sinó com a eina per la conscienciació dels més joves entorn aquesta temàtica i que alhora els ajudi a debatre i dialogar sobre aquesta qüestió. Però que alhora s'adapti a les diferents realitats escolars, segons ha declarat el diputat delegat de l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Joan Antoni Baron, també present a l'acte.
Els continguts de l'agenda, aquest any, es presenten tenint en compte diferents punts de vista tot plegat condicionat a la manera amb que ens relacionem amb el medi ambient. És a dir, com ens afecta tot plegat a la salut física i mental per inculcar que el respecte a l'entorn és imprescindible pel nostre benestar. Unes qüestions que han de quedar ben clares, sobretot, per aquells que esdevindran el futur de la nostra societat. Des de la regidoria de medi ambient de l'Ajuntament de Badalona, també s'ha donat suport a aquesta agenda, perquè s'ajusta a la idea del govern que la millor manera per sensibilitzar la població és començar pels més joves i que aquests comencin a actuar, amb el seu comportament, en benefici del medi natural.Adjunt | Mida |
---|---|
Portada de l'agenda d'enguany | 12.19 KB |