Badalona busca noves ubicacions per crear més horts urbans

Autora: Emma Teixidó

02/02/2011 - 00:00

Una trentena de persones disposen a Badalona d’un tros de terreny on fer-hi el seu hort particular. La iniciativa de l’Ajuntament de Badalona, que ha tingut molt d’èxit, ja es preveu ampliar per tal de donar resposta a l’alta demanda de ciutadans interessats. Per això des de la regidoria de Medi Ambient s’han posat mans a la feina per trobar més espais on poder-hi fer més horts urbans, de noment una de les possibles ubicacions serien uns terrenys a Can Miravitges.

Els horts urbans a Badalona s’han posat en marxa aquest mes de gener a Can Cabanyes, on hi ha tretze parcel·les, i disset més a la finca municipal de Torre Codina situada al barri de Canyet on s’ha ampliat l’espai dedicat a aquest ús. L’adjudicació dels terrenys s’ha realitzat a partir d’un procés en què els demandants havien de complir prèviament una sèrie de requisits com el fet d’estar empadronat al municipi, tenir més de 60 anys i demostrar que no s’exerceix cap activitat laboral. Els beneficiaris dels horts urbans poden conrear a les seves parcel·les aquells aliments que vulgui tot i que s’ha de fer seguint criteris d’agricultura ecològica. A més, ambdues ubicacions agrícoles s’han preparat per poder regar amb aigua de mina.

La intenció de la regidoria de Medi Ambient és ara per ara buscar nous espais dins del terme municipal per crear i adaptar nous horts urbans. Segons la regidora de l’àrea, Mercè Rius, un dels espais que valoren per poder ampliar aquesta oferta és la finca de Can Miravitges on recentment "s’ha desbrossat part d’un terreny que estaria disponible i que es podria habilitar per a aquest ús". Per Rius ampliar l’oferta no només servirà per satisfer una demanda existent, sinó que també representa una bona manera de dignificar alguns espais de la ciutat, però sobretot també per cobrir una vessant social molt important.

I és que l’experiència d’aquells qui gaudeixen del programa dels horts urbans està molt ben valorada, ja sigui pel simple fet de cultivar els propis aliments com per aquells qui asseguren que és una possibilitat beneficiosa per la gent gran que poden "passar bones estones en un ambient natural", ha explicat un dels usuaris.

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon Foto: TVB50.75 KB

Relacionats

Acte
16/09/2022 - 00:00
Badalona
Article

L’acció “D’oli a la pica, ni mica!” ha guanyat el XIII Premi Europeu de Prevenció de Residus, en la categoria Administracions Públiques. És una proposta per conscienciar la ciutadania sobre l’impacte de la mala gestió de l’oli domèstic, augmentar la quantitat d’oli reciclat i millorar la xarxa de punts d’aportació. 32 restaurants han estat punts de recollida d’oli de cuina usat, que rebien, a canvi, una pastilla de sabó artesanal que una entitat local havia elaborat amb oli reciclat.

Notícia

Durant el 2022, el servei creixerà un 20%, ja que sumarà gairebé 500 noves places d’aparcament per a bicicletes. A Badalona està situat al costat de l’estació de Rodalies per fomentar la intermodalitat entre la bici i el transport públic.

Butlletí