Comença el procés participatiu per elaborar un pla de gestió de les costes del Garraf

Aquesta és la primera vegada que el Departament de Medi Ambient i Habitatge elabora un instrument d’ordenació específic d’un espai marí

Redacció

05/10/2010 - 00:00

El Departament de Medi Ambient i Habitatge iniciarà la setmana vinent un procés de participació per elaborar el primer Pla de gestió per a l'espai xarxa Natura 2000 Costes del Garraf. L'objectiu del Pla és garantir la protecció i conservació dels valors naturals, paisatgístics, socials i culturals del territori. El Pla de gestió vol recollir la veu de tots els sectors del territori en la seva redacció.

Per això, els propers dies 13 i 15 d'octubre es faran a Vilanova i la Geltrú i Sitges les sessions informatives que inicien un procés de participació on la població del Garraf és convidada a compartir la diversitat d'opinions i formular-hi propostes. Aquest procés participatiu és obert a tothom i especialment als sectors que hi estan directament implicats com la pesca o el turisme, per tal de poder concretar un document definitiu del Pla a finals d'any.

L'espai marí del Garraf conté notables valors naturals i per això, al setembre del 2006, les Costes del Garraf es van incloure dins la xarxa Natura 2000 i es van declarar espai protegit. Tot i amb això, es tracta d'una zona litoral amb forts impactes derivats de l'activitat humana. Per això, ara cal establir les bases i perfilar una segona fase de treball en la qual es determini la gestió que es realitzarà en aquest espai marí.

El Departament de Medi Ambient i Habitatge amb la col·laboració de la Fundació Biodiversitat, Acciónatura i el Consorci de Colls i Miralpeix ha impulsat l'elaboració d'aquest Pla de gestió que vol ser un instrument d'ordenació dels usos i aprofitaments de l'espai.

Relacionats

Acte
21/04/2024 - 11:00
Platja llarga de Vilanova i la Geltrú
Article

Deu escoles de Vilanova i la Geltrú disposen d'estacions meteorològiques per mesurar i prendre consciència del canvi climàtic. S'han lliurat en el marc de l'escola de formació sobre adaptació climàtica del projecte SCORE.

Notícia

Accelerar la implementació de les polítiques locals, amb centralitat i transversalitat i amb el protagonisme de la ciutadania davant la realitat de la crisi climàtica”. Aquest és el compromís que es desprèn de la ‘Declaració de Vilanova i la Geltrú per l’ambició climàtica’, que s’ha fet pública durant la celebració de la 24a Assemblea General de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.

Butlletí