El Papiol tindrà horts urbans

Font: Ajuntament del Papiol
08/04/2013 - 00:00
L'Ajuntament del Papiol ha iniciat el projecte per convertir l'antiga vinya de Cal Pepus en horts urbans municipals. L'objectiu és donar possibilitats als papiolencs de conrear les seves pròpies parcel·les en uns terrenys municipals que actualment es troben en desús. Les primeres estimacions permeten albirar un nombre aproximat de 50 parcel·les, algunes de les quals, un nombre encara per determinar, es reservarien per a families amb pocs recusos econòmics.

L'Ajuntament del Papiol ha creat un equip de treball multidisciplinar format pels tècnics de Medi Ambient, Urbanisme, Serveis Socials i Secretaria per dissenyar la implementació d'aquests horts urbans municipals, un projecte demandat per la població que l'Ajuntament ha recollit, ja que segueix la línia duta durant els últims anys d'afavorir i potenciar tots aquells projectes que ajudin a millorar l'entorn natural del poble i a preservar el medi ambient.

La regidora Olga Meca ha explicat que ‘els projectes que intentem portar endavant han de complir requisits com els que compleix el projecte dels horts urbans: han de ser respectuosos amb el medi ambient, potenciar el nostre entorn natural i beneficiar la majoria dels papiolencs, el conjunt de la població. La implementació d'horts urbans és una idea que tenim des de fa temps i ara hem trobat un bon moment per iniciar el camí per fer-los una realitat'.

S'estima que els futurs horts urbans del Papiol es posaran en marxa el darrer trimestre d'aquest any. El grup de treball dissenyarà el regim d'utilització de parcel.les i organitzarà el seu repartiment segons la demanda que hi hagi de les papiolenques i els papiolencs.

Molt més que hort
Els horts urbans tenen implícits uns valors socials molt importants per aquelles persones que hi participen. Per una banda, són un motiu on ocupar el temps de forma saludable, amb la millora de la salut i de les relacions humanes. També esdevenen una forma d'estalviar en la compra de productes vegetals i, alhora, afavoreixen el treball col·laboratiu. D'altra banda, també tenen un alt valor ambiental, ja que esdevenen nous espais verds públics en els quals l'horta és la protagonista. Els horts urbans són un bon espai per a la relació intergeneracional, perquè afavoreixen la cohesió social del poble i poden suposar una activitat d'alt valor per a la integració a la societat de persones amb risc d'exclusió social.

 

Informació recent relacionada:
Els horts urbans i socials, un fenomen creixent
Borsa de Terres. Una experiència exitosa a Vilafranca del Penedès per gestionar el sòl periurbà

 

AdjuntMida
Image icon hort-urba1.jpg597.2 KB

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Martorell ha dut a terme un estudi de geolocalització de nius d’oreneta cuablanca (Delichon urbicum) al barri de la Vila, seguint les directrius del ‘Projecte Orenetes’, que promou l’Institut Català d’Ornitologia. Aquest projecte, que es basa en la participació ciutadana i en el seguiment dels nius d’orenetes cuablanca de Catalunya, té com a objectiu principal conscienciar la població sobre la protecció d’aquesta espècie, els beneficis que ens aporta i la prohibició establerta de destruir els seus nius.

Notícia

L’AMB i l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat han presentat el nou carril bici del pont d’Esplugues, una de les connexions clau de la Bicivia metropolitana, i la darrera electrolinera.

Article

Arrenca el projecte d’Interseccions “L’escola transforma, energia per a tothom” a El Prat de Llobregat. Es connectaran els coneixements dels infants amb les oportunitats que ofereix la ciutat en matèria energètica per potenciar un aprenentatge significatiu vinculat a l’entorn.

Butlletí