El Parc Natural del Delta de l’Ebre un exemple d’ecoturisme en el marc del projecte Land-Sea

Font: Generalitat de Catalunya

11/04/2019 - 15:46

El projecte Land-Sea té l’objectiu principal d’abordar les polítiques de gestió de zones costaneres, pel que fa especialment a la preservació dels ecosistemes de la costa i el seu desenvolupament socioeconòmic en clau de sostenibilitat i especialment en estratègies per fomentar l’ecoturisme.

El Parc Natural del Delta de l’Ebre, és l’exemple triat a Catalunya, durant aquest 2019 per treballar amb les prioritats de la Carta Europea de Turisme Sostenible. El Parc és l’hàbitat aquàtic més extens de Catalunya i té una rica diversitat d'ambients, així mateix forma part del Sistema d’Espais Naturals Protegits de Catalunya el quals permeten la conservació de la biodiversitat de les zones costaneres però alhora representen un atractiu per als turistes. Per preservar aquests espais, és necessari crear projectes, plans i polítiques per mantenir-les com a atractiu turístic, sempre reduint el seu impacte ambiental. Els principals objectius de la implementació del projecte al Parc són:

  • Fomentar i promoure la conservació dels espais naturals.
  • Valorar els espais naturals, la biodiversitat i el patrimoni natural de Catalunya en relació amb la ciutadania i com a recurs turístic.
  • Promoure el desenvolupament econòmic i sostenible en aquestes àrees.

Així mateix, es donarà a conèixer com s’està implementant el Pla de foment del turisme de natura, incloent les polítiques de promoció que el nou pla de màrqueting  desenvolupa. Aquest intercanvi, previst pel proper mes de maig, tancarà el fase del projecte de coneixement i intercanvi de les millors pràctiques possibles.

Els socis del projecte a Catalunya, són la Generalitat de Catalunya (a través de la Direcció General de Turisme) i l’Agència d’Ecologia Urbana de Barcelona (de l’Ajuntament de Barcelona), treballaran juntament amb les regions de Molisse (Itàlia), Varna (Bulgària) i Hamburg.

Land-Sea està cofinançat pel programa Interreg Europe que ajuda els governs regionals i locals europeus a desenvolupar polítiques que generin un impacte sostenible per a les persones i els territoris, a través de la creació d’espais on compartir experiències, per millorar les polítiques de gestió sostenible dels ecosistemes terrestre i marí.

El projecte té una durada de cinc anys i un finançament de més d’un milió d’euros.

 
Etiquetes: 

Relacionats

Entrevista
La periodista brasilera iniciarà una residència de tres mesos al CCCB

Butlletí