Després de la bona acollida de la prova pilot que es va engegar ara fa un any al CEIP Jacme March i al col·legi Sagrada Família, la recollida d'oli domèstic s'entendrà a altres escoles de Gavà.
Els i les alumnes dels centres han participat en sessions educatives en què se'ls ha informat de com dur a terme aquesta pràctica ecològica i el centres educatius han rebut els contenidors i el material necessari per a poder-la desenvolupar. Així, als nois i noies se'ls ha lliurat de manera gratuïta una ampolla d'1,5 litres especialment dissenyada per a la recollida i emmagatzematge de les restes d'oli vegetal de les llars. Els escolars són els responsables de dur-les a casa i, un cop estiguin plenes, retornar-les a l'escola, on rebran una altra de nova.
Les ampolles plenes amb les restes d'oli es dipositen en un contenidor que s'ha instal·lat a l'escola i l'empresa de reinserció laboral Solidança és l'encarregada de recollir-les i dur-les als dipòsits que tenen al seu recinte de Sant Joan Despí. Un cop recollit i acumulat, aquest oli es lliurarà a Aceites y Grasas Biodiesel SL per convertir-lo en biodièsel, combustible alternatiu que poden fer servir amb resultats idonis els vehicles amb motor dièsel.
L'oli vegetal d'origen domèstic és un dels residus més contaminants que és generen a la llar. Amb l'objectiu de reduir l'abocament d'oli usat tant a l'aigüera o al vàter de casa com la brossa, l'ajuntament de Gavà va engegar l'any passat aquesta campanya d'educació ambiental adreçada al personal docent i a l'alumnat i les seves famílies. Durant el curs 2007-2008 els i les alumnes dels col·legis Jacme March i Sagrada Família van recollir un total de 1.202,6 litres d'oli domèstic, quasi la mateixa quantitat que recull la deixalleria en tot un any.