Granollers aconsegueix uns edificis públics més eficients

Font: Ajuntament de Granollers
21/07/2014 - 00:00

Amb l'objectiu de reduir el consum d'energia en els edificis públics i donar continuïtat a les actuacions del Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses per a l'Energia Sostenible (PAES), l'Ajuntament de Granollers està impulsant diverses actuacions per fomentar l'estalvi energètic. Si l'any 2012 va tenir lloc el campionat d'estalvi energètic a 12 centres esportius, entre maig de 2013 i febrer de 2014, s'ha dut a terme un programa i la campanya "ESTALGIA" per a l'estalvi energètic en 17 escoles públiques de la ciutat.

Cal destacar que es va obtenir un estalvi energètic als equipaments esportius de 6.757,33 Kwh/mes i una reducció de la despesa associada al consum energètic amb una mitjana de 963,87 euros/mes per equipament. Durant el febrer de 2014, i en comparació amb el febrer de 2013, les 17 escoles públiques van aconseguir estalviar electricitat, amb una mitjana del 19 %. Ambdues iniciatives també van permetre fer millores a les instal·lacions de tots els centres, en coordinació amb serveis municipals i les empreses de manteniment, monitoritzar els consums d'energia i aigua a més d'una trentena d'equipaments municipals, i crear grups de treball per dinamitzar a conserges, responsables municipals i més de 230 alumnes i professors, a l'entorn de l'objectiu d'estalviar energia.

Des d'abril de 2014 s'ha iniciat un nou programa d'estalvi energètic a 13 equipaments culturals de la ciutat: Teatre Auditori, Biblioteca Can Pedrals, Biblioteca Roca Umbert, GRA, Escola, Municipal de Música Josep Maria Ruera, centres cívics de Can Bassa, Nord i Can Gili, Centre Audiovisual, Can Jonch. Centre per la Pau, Bar de Roca Umbert Fábrica de les Arts, Centre de Formació i Serveis i Impremta Municipal.

Aquest programa preveu un diagnòstic sobre les actuacions per a l'estalvi i l'eficiència energètica de cada edifici, la formació i sensibilització de responsables i usuaris, i la implantació de mesures tecnològiques i no tecnològiques, amb la participació de les entitats i la ciutadania.

De forma complementària als programes d'estalvi, s'instal·len equips per al telecontrol i la monitorització dels consums d'electricitat, gas i aigua d'aquests edificis, el que permet millorar la seva gestió energètica.

Aquestes iniciatives compten amb el suport del projecte europeu Green Partnerships: Local Partnerships for Greener cities and regions, del que l'Ajuntament és soci des de gener de 2013, i també s'han establert col·laboracions amb altres projectes de l'àmbit de l'energia com MARIE, Euronet 50/50max i SERPENTE, promoguts per la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Relacionats

Notícia

Ajuntaments i entitats socials i ambientals del Vallès Oriental exploren aliances per impulsar l’Agenda 2030.

Notícia


L'Ajuntament de Granollers també ha obtingut el finançament per tirar endavant una planta potabilitzadora d'aigua freàtica

Notícia

El llac de Ponent es converteix en un espai naturalitzat, omplert amb aigua no potable. La naturalització suposa crear un sistema de depuració natural de l'aigua i incrementar la biodiversitat.

Butlletí