Infants i famílies de la llar La Ginesta participen en la creació d'un hort

La iniciativa forma part del pla d'acció del projecte d'Escola Bressol Verda d'aquest centre municipal de Sant Esteve Sesrovires
Font: Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires
23/05/2013 - 00:00

En el marc del projecte Escoles Verdes del qual en forma part la Llar d'Infants Municipal La Ginesta, de Sant Esteve Sesrovires, infants i famílies han participat en un seguit d'activitats conjuntes amb la creació d'un hort i que tenen com a objectiu d'incorporar el món vegetal a la quotidianitat del centre i ensenyar els petits a gaudir de la natura. 

Integrar el jardí al centre i l'hort com a recurs pedagògic són els eixos sobre els quals s'ha treballat tot un programa d'activitats, des d'una plantada de verdures i hortalisses de temporada fins a tallers de construcció de menjadores d'ocells a partir de materials reciclats i d'una cuineta al pati. 

A causa de la pluja, la plantada es va haver de suspendre fins a dues ocasions. Finalment, va tenir lloc el passat dimarts tot i que no es va poder completar tota la programació i va quedar pendent la construcció d'un túnel viu i una cabana.

Per tal de dur a terme l'hort, durant les setmanes prèvies es van facilitar llavors que els infants més grans de la llar, els de 2 a 3 anys, van endur-se a casa per convertir-les en planter. Els nadons i els d'1 a 2 anys  ho van fer amb flor de temporada per al jardí.

D'aquesta manera, els infants poden observar de prop el cicle de la vida, aprenen a tenir cura de les plantes i a conèixer les seves necessitats.

Amb aquestes activitats, La Ginesta fa un pas més en el seu Pla d'Acció com a Llar d'Infants Verda i assoleix l'objectiu de fer del pati un jardí.

Relacionats

Article

MENTALI es va posar en marxa l’any 2017 amb l’objectiu de recuperar l’excedent alimentari  provinent de les cuines dels menjadors escolars i destinar-lo a població vulnerable mitjançant àpats nutritius i de qualitat. Des del punt de vista social, vol garantir la inclusió i promocionar la solidaritat comunitària.

Notícia

El govern municipal ha donat llum verda als projectes executius per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques en deu equipaments i espais públics del municipi, amb una inversió que supera els 2 M€. Són el primer pas per a impulsar la creació d’una futura comunitat energètica a nivell local

Notícia

L’Ajuntament de Martorell ha dut a terme un estudi de geolocalització de nius d’oreneta cuablanca (Delichon urbicum) al barri de la Vila, seguint les directrius del ‘Projecte Orenetes’, que promou l’Institut Català d’Ornitologia. Aquest projecte, que es basa en la participació ciutadana i en el seguiment dels nius d’orenetes cuablanca de Catalunya, té com a objectiu principal conscienciar la població sobre la protecció d’aquesta espècie, els beneficis que ens aporta i la prohibició establerta de destruir els seus nius.

Butlletí