La cimera del clima, la COP26 auspiciada per les Nacions Unides, se celebrarà de l'1 al 12 de novembre de 2021 a Glasgow (Escòcia), després que la crisi generada pel coronavirus COVID-19 hagi obligat a ajornar-la un any.
Així ho ha anunciat aquest 29 de maig la Convenció Marc de l'ONU sobre el Canvi Climàtic (UNFCCC), a consensuar el canvi amb el Govern britànic i italià, organitzadors d'aquesta nova edició, després que en la celebrada a Madrid l’any passat els països no aconseguissin consensuar polítiques de gran calat per frenar la crisi climàtica.
"Amb les noves dates per a la COP26 ara acordades, estem treballant amb els nostres socis internacionals en un full de ruta ambiciós per a l'acció climàtica global des d'ara fins a novembre de 2021", va dir el ministre britànic d'Empreses i president de la COP26, Alok Sharma , en un comunicat.
La reunió de líders internacionals havia de tenir lloc el proper novembre al Scottish Events Campus de Glasgow -ara convertit en un hospital de campanya per tractar el COVID-19-, però l'esclat de la pandèmia va obligar a suspendre aquests plans.
El Govern britànic ha assenyalat que considera que l'actual situació no ha d'entelar els esforços per combatre la crisi del clima, com han alertat les organitzacions ecologistes.
"Si bé ens centrem, com és correcte, en lluitar contra la crisi immediata del coronavirus, no hem de perdre de vista els enormes desafiaments de l'emergència climàtica", va destacar Sharma, que ha afegit que els "passos" per reconstruir les economies de molts països després de l'aturada de l'activitat tindran "un profund impacte en la sostenibilitat, la resiliència i el benestar futurs".
"La COP26 pot ser un moment en què el món s'uneixi a fi d'aconseguir una recuperació resilient neta", ha indicat. Els experts han qualificat la cita de Glasgow com la ronda de converses més important des que els líders mundials van aconseguir l'Acord de París el 2015 per frenar l'emissió de gasos contaminants.