La llar d'infants La Ginesta, de Sant Esteve, premi Escoles Verdes pel foment del consum responsable

Font: Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires
01/12/2015 - 00:00

La llar d'infants Municipal La Ginesta de Sant Esteve Sesrovires ha estat guardonada amb el premi Escoles Verdes 2015 en la modalitat de foment del consum responsable per l'espai d'intercanvi "De mans a Mans".

Els premis es van lliurar el 28 de novembre, en el marc de la 13a Trobada d'Escoles Verdes de Catalunya, celebrada al Cosmocaixa de Barcelona. A l'acte va asistir-hi una delegació sesrovirenca encapçalada per l'alcaldessa Maria del Carme Rallo, la regidora d'Educació, Laura Haba, la directora de la llar, Núria Ortíz, i la presidenta de l'AMPA de La Ginesta, Millaray Graña, entitat que va presentar la candidatura. A banda dels guardons, es van atorgar distintiu d'Escola Verda a 70 centres educatius.

L'espai "De Mans a mans" és un espai gratuït d'intercanvi de material infantil que es troba a la llar d'infants municipal La Ginesta. Funciona mitjançant carnet d'usuari (es pot ser donant, receptor o ambdós) i és totalment gratuït. S'hi pot donar o rebre tot tipus de material infantil.

Està impulsat per les regidories de Medi Ambient i d'Educació i per la llar d'infants. Entre els seus objectius destaquen la promoció d'un consum responsable, facilitar la reutilització de material en bon estat i evitar la generació de residus. És un servei basat en la solidaritat i l'altruïsme.

Des de la seva posada en marxa l'octubre de 2010, ha registrat 229 usuaris. Pel que fa a materials, ha rebut 9,500 objectes, i se n'han lliurat 8.800. D'aquesta manera, ha contribuït a estalviar en la generació de tones de residus.

AdjuntMida
Image icon Imatge dels premiats 121.36 KB

Relacionats

Notícia

En els propers mesos es posarà en marxa un projecte de modernització tecnològica i eficiència energètica del Complex Esportiu de Sant Esteve Sesrovires que inclou la instal·lació de plaques fotovoltaiques d’aquest equipament. La posada en marxa d’aquest projecte comportarà la reducció de 90 tones d’emissions de CO2 i un estalvi econòmic d’uns 47.000 euros anuals.

Notícia

Les propostes queden recollides en diverses instal·lacions que es poden veure al Centre Cívic El Roure i al passeig de l'Església, així com en altres equipaments i espais públics del municipi. Els consellers i les conselleres les han traslladat al govern municipal en l'acte de cloenda del curs del Consell Municipal d'Infants. 

Article

L’actuació, amb un pressupost de més de 800 mil euros, millorarà la qualitat de la llum actual i permetrà a més reduir en un 71’31% les emissions de CO2 gràcies al menor consum elèctric que es produirà amb aquest canvi.

Butlletí