La xarxa d'itineraris naturals a Catalunya augmentarà en 170 quilòmetres

Font: EFE

09/05/2011 - 00:00
La ministra de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, Rosa Aguilar, ha explicat avui que la xarxa d'itineraris naturals no motoritzats a Catalunya veurà incrementada la seva longitud en 170 quilòmetres amb una inversió que ronda els nou milions.

Així ha respost en el ple de la Cambra Alta a una pregunta del senador d'Entesa Catalana de Progrés Josep Maria Batlle, que s'ha interessat per l'assumpte.

Aguilar ha assenyalat que el seu Departament inverteix entre 15 i 25 milions d'euros en el conjunt de l'Estat per al desenvolupament de programes rurals.

Ha destacat actuacions com la creació d'un observatori conjunt amb les comunitats, les entitats locals i els sectors i organitzacions implicats en el desenvolupament de l'àmbit rural, així com la promoció dels itineraris a la pàgina web i la Guia de Camins.

A Catalunya, ha precisat que el 2011 es duran a terme actuacions per valor d'aproximadament 4 milions d'euros, que augmentaran en 76,80 quilòmetres el recorregut dels itineraris naturals.

A més, ha indicat que es van a iniciar cinc nous camins, que suposaran 94,14 quilòmetres més i una inversió de cinc milions d'euros i que inclourà, per exemple, el camí del Segre, que discorre per tota la província de Lleida.

Per la seva banda, Josep Maria Batlle ha afirmat que el desenvolupament rural és una prioritat per a la creació d'ocupació, la cohesió social i la cohesió territorial i ha assegurat que a Catalunya és on el Programa d'Itineraris Naturals té més "implantació i èxit".

"És un territori referent per al conjunt de l'Estat i els camins de la xarxa tenen un alt percentatge d'utilització i una infraestructura al servei de la ciutadania", ha asseverat.

Relacionats

Notícia

El ple municipal de l’Ajuntament d’Avià ha aprovat una ordenança per regular l’accés i l’ús públic del medi natural. Es regulen accions com aparcar en camins rurals, abandonar deixalles, fer malbé zones de cultiu o molestar els animals.

Notícia

El passat 22 de juliol de 2021, el Consell Comarcal d’Osona va constituir la Comissió Consultiva de l’Accés Motoritzat al Medi Natural de la comarca d’Osona”, la primera de Catalunya.

Butlletí