'La Xarxa estalvia aigua' arriba a 45 municipis

La Diputació de Barcelona, l’ACA i la Xarxa fan balanç de la campanya d’estalvi d’aigua en el període febrer-juliol 2012, i es planteja nous reptes
Font: Diputació de Barcelona
19/07/2012 - 00:00
La campanya 'La Xarxa estalvia aigua' continua desenvolupant-se tota la segona quinzena de juliol als municipis de Castelldefels i Sitges, amb el suport de la Diputació Barcelona, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA)

Des de febrer fins al juliol 2012, la campanya d'estalvi d'aigua "La Xarxa estalvia aigua" organitzada conjuntament per l'Agència Catalana de l'Aigua, la Diputació de Barcelona i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat ha realitzat activitats informatives i de sensibilització en 45 municipis.

Les activitats, amb el suport de l'ACA, la Diputació i la Xarxa han inclòs:

  • Exposicions itinerants a 29 municipis.
  • 44 xerrades destinades a públic adult i escolar, amb més de 1.500 assistents globalment.
  • Més de 22.000 kits i fulletons d'estalvi d'aigua lliurats, i més de 3.600 exemplars repartits de la Guia dels usuaris per a l'estalvi domèstic d'aigua.
  • Lliurament de material específic per a escoles de 12 municipis.
  • Lliurament de recursos de comunicació comuns per als municipis. Per exemple, s'han fet més de 100 adaptacions del cartell tipus per municipis, cas per cas.
  • Presència a les Xarxes socials (Twitter, Facebook i Youtube)
  • Presència als mitjans de comunicació específics (Sostenible.cat) i generalistes, des de programes de televisió -amb audiències estimades de gairebé 200.000 televidents-, fins a notícies a la premsa comarcal.

I moltes altres activitats que els mateixos municipis participants han desenvolupat a títol individual.

A partir d'ara, s'iniciarà un procés d'avaluació conjunta amb els municipis per tal de recopilar les dades de totes les activitats realitzades i valorar el funcionament de la campanya i la resposta als recursos utilitzats. De cara a l'any vinent, es realitzaria una segona avaluació per quantificar l'estalvi d'aigua associat a la campanya.

I després de l'estiu continuen les campanyes en uns quants municipis més.

 

Les darreres activitats del mes de juliol a Sitges i Castelldefels
A partir d'aquest dijous, dia 19 de juliol, i fins al 29 de juliol, a l'Edifici Miramar de Sitges, es podrà visitar l'exposició La Nova Cultura de l'Aigua.

A Castelldefels, a partir del 17 de juliol, es realitzarà la Xerrada "Saps com estalviar aigua?" a càrrec de Míriam Romero de la Diputació de Barcelona, amb l'organització de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Castelldefels - Cal Ganxo. Com en les altres xerrades promogudes per la campanya 'La Xarxa estalvia aigua', els assistents rebran de regal un equip de dispositius d'estalvi d'aigua que inclou tres airejadors per a aixetes de lavabo i cuina, i un reductor de cabal per a la dutxa.

També, des del 16 de juliol, i fins al 24 d'agost, hi haurà visites guiades a l'exposició L'aigua en equilibri, instal·lada a l'Espai Ramon Fernández Jurado de la Biblioteca Central de Castelldefels.

 

Més informació sobre la campanya a l'especial:
'La Xarxa estalvia aigua', campanya per fomentar el consum hídric responsable a més de 50 municipis

Més informació:
https://www.facebook.com/Estalviaigua
http://www.diba.cat/web/xarxasost/estalviaigua
http://twitter.com/#!/search/estalviaigua

 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia
Les proves realitzades per l’Ajuntament els darrers dies permeten suspendre temporalment les restriccions en el subministrament d’aigua

L’Ajuntament de Vacarisses ha suspès les restriccions en el subministrament d’aigua. Segons ha afirmat el consistori, la mesura s’ha pres després de les proves realitzades per l’Ajuntament en els darrers dies. Fonts municipals han afegit que aquesta situació es podrà mantenir si continuen funcionant les mesures preses fins ara, “així com un consum moderat d’aigua”.

Notícia

Els alcaldes de Torelló, Balenyà, Sant Julià de Vilatorta, Sant Vicenç de Torelló, El Brull i Sobremunt han signat el conveni amb Onaigua, l'empresa pública creada pel Consell Comarcal d’Osona per tal d’oferir els serveis d’abastament d’aigua en baixa, clavegueram i drenatge urbà als municipis de la comarca.

 

 

Entrevista

Sense cap mena de dubte, l’estrès hídric a Catalunya s’incrementarà degut al canvi climàtic, amb aquesta certesa parlem amb Xavier Latorre, president del Comitè Organitzador del IV Congrés de l’aigua a Catalunya celebrat recentment. Amb aquesta conversa, arrel del Dia Internacional de l'Aigua, celebrat aquest 22 de març, volem analitzar la situació i perspectives de futur de l'aigua a Catalunya i tenir claredat respecte als reptes i solucions per tenir un abastiment segur i de qualitat, davant la perspectiva d’un canvi global accelerat que demana noves maneres de gestionar aquest recurs vital per la vida, i davant el que Latorre anomena una inmmediata nova edició de la guerra de l'aigua a nivell mundial. 

Butlletí