Les parcel·les d’horts municipals de Palau-Solità i Plegamans seran un projecte d’agricultura urbana i ecològica

28/04/2021 - 11:33

El passat 8 d’abril es va presentar a diverses persones usuàries de Serveis Socials de Palau-Solità i Plegamans i interessades en els horts municipals les parcel·les reservades com a horts socials i que es destinaran a un projecte d’agricultura urbana i ecològica. El projecte de títol “Cultivem el Clima i la Comunitat (3C) és d’Humana i de la Fundación Pueblo para Pueblo. 

Els participants en el programa, a part de cultivar la parcel·la pròpia pel consum familiar, es comprometen a assistir a les sessions de formació, a participar activament en les actuacions que s’organitzin i a respectar el Reglament dels horts municipals. El programa preveu una atenció tècnica per part de personal titulat que es realitzarà una tarda a la setmana (3 h/al dia). I es facilitarà el material necessari per al cultiu.

El programa és formatiu i es treballaran diferents temàtiques: tècniques de cultiu en horticultura ecològica, el manteniment de l’horta i dels seus voltants, l’ús sostenible de recursos, control ecològic de plagues i malalties més comunes, elaboració de fitosanitaris ecològics casolans, tractament de residus orgànics, generació de llavor i planter, etc.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

A través del projecte, i mitjançant la participació de persones coneixedores dels treballs del camp, els nens i les nenes poden aprendre quins són els productes de l'horta, com funciona el regadiu, entendre l'estacionalitat dels conreus o arribar a treballar directament la terra, entre altres activitats guiades.

Notícia

La consulta pública romandrà oberta fins al 5 d'octubre i els ciutadans, organitzacions i associacions podran fer arribar les seves propostes mitjançant instància genèrica telemàtica o presencial.

Acte
31/05/2021 - 19:00
Activitat virtual

Butlletí