Mesura la qualitat de l’aire en diferents punts de Les Franqueses

Font: Ajuntament de Les Franqueses del Vallès
31/05/2016 - 09:37

Amb l’objectiu de determinar la variabilitat espacial de les concentracions de NO2 a la zona d’estudi del Vallès Oriental, s’instal·laran properament a les Franqueses aparells (dosímetres) del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya que recolliran informació que posteriorment analitzaran els tècnics del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC). 

L’acció consta de dues campanyes per any, una de dues setmanes a l'estiu i una altra de dues setmanes a l'hivern. D'aquesta manera es disposarà d'un diagnòstic de la variabilitat espacial de les concentracions dels contaminants gasosos d'interès (NO2 i O3). Es realitzaran mesures en diferents punts representatius de situacions particulars: fons urbà, carrers de trànsit, autovies, zones industrials, parcs i zones rurals. 

El diagnòstic ajudarà l’Ajuntament de Les Franqueses del Vallès a implantar, si cal, mesures correctores i que aquestes siguin les més adients per millorar la qualitat de l’aire del municipi de les Franqueses. De fet, aquest diagnòstic complementa el que es farà a partir de les mesures que està prenent des de fa tres mesos a la plaça de Can Calet la unitat mòbil de vigilància de la contaminació atmosfèrica cedida per la Diputació de Barcelona

Dosímetres

Son tubs passius tipus Palmes, d'uns 70 mm de longitud i 11 mm de diàmetre, que contenen un material absorbent en un dels seus extrems, i estan oberts per l'altre extrem. En el cas del NO2 el material absorbent és una preparació de Triethanolamina (TEA). 

Els tubs es col·loquen a una alçada de 3 metres i s’instal·len als elements urbans de via pública com senyalitzacions i enllumenat públic mitjançant brides, feina que realitzaran operaris de l’àrea d’Obres i Serveis de l’Ajuntament de les Franqueses.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de les Franqueses comença a aplicar nous criteris per a la gestió de les zones enjardinades del municipi. Una nova metodologia que busquen un sistema de jardineria més adaptat al medi i a les espècies autòctones i un sistema més racional i eficient en el consum de recursos i en el manteniment dels espais. 

Notícia

Els ajuntaments de La Llagosta, Mollet del Vallès i Santa Perpètua de Mogoda han encarregat un estudi al Laboratori del Centre de Medi Ambient (LCMA) de la UPC per estudiar la qualitat de l’aire en aquest territori. L'anàlisi es farà mitjançant un innovador sistema de sensors per identificar i quantificar els contaminants orgànics volàtils (COVs).

Butlletí