Montcada i Reixac aposta per l'hidrosembra per a la restitució paisatgística del Ripoll

Font: Ajuntament de Montcada i Reixac
24/04/2012 - 00:00

Aquesta setmana s'han iniciat les actuacions d'hidrosembra per a la restitució paisatgística del Ripoll a Montcada i Reixat. Concretament s'ha iniciat aquest 23 d'abril la restitució de la capa herbosa de la llera del riu amb una hidrosembra en una superfície de 24.000 m2 i que ocuparà els dos costats de la llera de riu des de la confluència de la riera de Sant Cugat i el Ripoll fins a la desembocadura del Ripoll al riu Besòs.

Així ho va anunciar l'alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez i el president de l'Àrea de Política Territorial i regidor d'Urbanisme, Juan Parra, acompanyats dels responsables de l'empresa Aigües Ter-Llobregat (ATLL), al parc de la Font Pudenta als representants d'aquest barri, el calendari de les obres d'hidrosembra que es realitzaran a la llera del Ripoll.

Aquest sistema està autoritzat per l'Agència Catalana de l'Aigua i consisteix en la plantació d'una barreja de llavors de diferents espècies vegetals de creixement ràpid i adaptades a les condicions d'humitat i insolació característiques de la zona d'intervenció. L'hidrosembra proporcionarà una cobertura herbàcia immediata. En el cas del riu Ripoll, les principals espècies que es faran servir són gramínies i lleguminoses.

La barreja que es realitzarà ja es va utilitzar amb èxit prèviament a la recuperació ambiental del riu Ripoll, al marge esquerre de la llera, al novembre de 2010. L'alcaldessa, María Elena Pérez, ha afirmat que "amb aquesta actuació aconseguirem un resultat respectuós i de millora des d'un punt de vista ambiental així com coherent des del punt de vista paisatgístic, donat que el resultat serà un prat uniforme a la llera del riu al seu pas pel nostre municipi".

Cal destacar que les obres de condicionament de la llera les durà a terme l'empresa ATLL en compensació pels desperfectes ocasionats pel pas de camions durant les obres de substitució de la xarxa d'abastiment d'aigua de Montcada i Reixac, Ripollet, Cerdanyola, Barberà i Sant Cugat. Des de la llera del Ripoll es van fer dos ramals, un en direcció Sant Cugat i un altre cap a Barberà. Amb aquestes obres, pressupostades en prop de 15 milions d'euros, s'han substituït un total de 16.055 metres de canonada, distribuïts en 8 trams.

Per la seva banda, el president de l'Àrea de Política Territorial, Juan Parra, ha volgut agrair públicament a l'ATLL "la bona predisposició per part de l'empresa per tal d'aconseguir el condicionament de la llera i la recuperació del riu". La durada prevista de la intervenció serà d'una setmana per evitar al màxim inconvenients als veïnat.

 

 

Relacionats

Article

L’Ajuntament busca cinc empreses locals que vulguin aplicar aquest sistema, que preveu la reutilització i reciclatge dels productes.

Article

Una cinquantena d’alumnes dels instituts Montserrat Miró, La Ribera, La Ferreria i La Salle han realitzat accions directes amb l’objectiu de millorar la biodiversitat del municipi i motivar la conscienciació sobre l’emergència climàtica entre el col·lectiu jove.

Butlletí