Montcada i Reixac aprova un projecte per restaurar els jardins de la Casa de les Aigües

Font: Ajuntament de Montcada i Reixac
15/03/2012 - 00:00
L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha aprovat en Junta de Govern Local la primera de les tres fases d'un projecte per restaurar els jardins de la Casa de les Aigües. Amb aquesta actuació es pretén dignificar aquest espai. El president de l'Àrea Territorial iregidor d'Urbanisme, Juan Parra, ha afirmat que "aquest conjunt arquitectònic prendrà especial rellevància amb la propera museització de la Casa de les Aigües, així com la seva inclusió com a punt de parada dins de les xarxes ciclables que creuen el nostre municipi. És per això que volem acabar de completar procés de rehabilitació del conjunt, amb la necessària restauració del seus jardins".

Aquesta primera fase té un pressupost de 149.963 euros, tot i que el consistori presentarà el projecte al Ministeri de Cultura amb l'objectiu d'acollir-se al pla de restauració del patrimoni "1% cultural", que podria arribar a subvencionar un 50% l'actuació. "En funció de si obtenim subvenció o no, enguany podrem avançar més o menys en el projecte", ha indicat el regidor.

El projecte, amb un àmbit d'actuació de 2.200m2, vol crear un recorregut que des de l'accés més proper al barri de Can Sant Joan vagi oferint perspectives tant del conjunt arquitectònic com del seu entorn natural: la llera del riu Besòs i la serralada de Marina.

Es crearan dues zones pavimentades a banda i banda de l'edifici de la Sala de Pous i la Sala de Màquines que esdevindran punts de trobada i de reunió per a diverses activitats, sobretot, aquelles vinculades al Museu-Casa de les Aigües. A més, es millorarà la il·luminació, es col·locarà en nova posició el mobiliari urbà existent, es plantaran plataners i magnòlies i s'instal·larà un rètol identificatiu.

Relacionats

Article

S’han col·locat cinc càmeres de videovigilància en diferents ubicacions del municipi que es posen en funcionament aquesta setmana, amb l’objectiu de continuar lluitant contra les conductes incíviques.

Article

L’Ajuntament busca cinc empreses locals que vulguin aplicar aquest sistema, que preveu la reutilització i reciclatge dels productes.

Article

Una cinquantena d’alumnes dels instituts Montserrat Miró, La Ribera, La Ferreria i La Salle han realitzat accions directes amb l’objectiu de millorar la biodiversitat del municipi i motivar la conscienciació sobre l’emergència climàtica entre el col·lectiu jove.

Butlletí