Neix l'Atles dels ocells nidificants de Barcelona

Font: Ajuntament de Barcelona
30/04/2012 - 00:00

L'Institut Català d'Ornitologia i la Universitat de Barcelona, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, han impulsat un projecte participatiu per localitzar totes les espècies d'ocells que crien a Barcelona. L'objectiu d'aquest projecte és doble: per una banda, aconseguir una nova eina per a la gestió i planificació ambiental del municipi pel que fa a un dels seus grups faunístics més rellevants, els ocells; i per l'altra banda, apropar la ciència a la ciutadania, impulsant el gaudi de la naturalesa. Així, a partir de la tramesa d'observacions puntuals o de cartografies més detallades per part de la ciutadania, es crearà l'Atles dels ocells nidificants de Barcelona.

El calendari per a la presa de dades es concentra entre l'1 d'abril i el 30 de juny. S'especifiquen tres tipologies de protocols metodològics: el mostratge de quadrat, el mapeig de territoris i el de dades complementàries. Per trobar més especificacions sobre la metodologia consultar aquestes instruccions del Projecte Atles Barcelona.

Relacionats

Notícia

El ple municipal de l’Ajuntament d’Avià ha aprovat una ordenança per regular l’accés i l’ús públic del medi natural. Es regulen accions com aparcar en camins rurals, abandonar deixalles, fer malbé zones de cultiu o molestar els animals.

Article

El passat 14 de febrer, a la tarda, es va constituir la taula ciutadana “Fem porta a porta”, un grup de treball que es reunirà periòdicament i que està integrat pel teixit social i econòmic del municipi.Amb aquesta acció l’Ajuntament inicia el procés participatiu de nou model de recollida de residus que s’implantarà a la ciutat.

Article
El soroll incideix en la qualitat de vida de les persones i, a més, pot provocar efectes nocius en la salut (foto: Ajuntament de Rubí)

El soroll incideix en la qualitat de vida de les persones i, a més, pot provocar efectes nocius en la salut (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament vol impulsar una ordenança que reguli el soroll i les vibracions. El document tindrà per objecte concretar els instruments jurídics i tècnics necessaris perquè es pugui donar una resposta adequada a les inquietuds de la ciutadania vers la contaminació acústica, amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida. Les persones que vulguin fer les seves aportacions ho poden fer fins al 7 de març a través de la plataforma Participa Rubí.

Butlletí