Onaigua, l'empresa pública de l'aigua del Consell Comarcal d'Osona, inicia la distribució de l'aigua a 11.400 punts de consum de sis municipis

31/03/2022 - 16:34

Els alcaldes de Torelló, Balenyà, Sant Julià de Vilatorta, Sant Vicenç de Torelló, El Brull i Sobremunt han signat el conveni amb Onaigua, l'empresa pública creada pel Consell Comarcal d’Osona per tal d’oferir els serveis d’abastament d’aigua en baixa, clavegueram i drenatge urbà als municipis de la comarca.

A partir de l’1 d’abril de 2022, sis municipis osonencs faran efectiu el canvi en la gestió del servei de subministrament d’aigua. La nova empresa pública Onaigua, del Consell Comarcal d’Osona, iniciarà la seva activitat per fer arribar l’aigua dels dipòsits municipals a aproximadament 11.400 punts de consum i amb la confiança dels municipis de Torelló, Balenyà, Sant Julià de Vilatorta, Sant Vicenç de Torelló, El Brull i  Sobremunt.

D’entrada, prop de 25.000 habitants ja es beneficiaran d’aquest nou model que potencia les sinèrgies entre administracions i reivindica la gestió pública, eficient, mancomunada i més democràtica d’un servei bàsic com és l’aigua.

El Consell Comarcal d'Osona (CCO) i els alcaldes dels sis municipis s’han reunit aquest matí per signar el conveni que formalitza la delegació del servei d'aigua en baixa i de clavegueram dels ajuntaments cap a Onaigua. És l’últim tràmit administratiu que faltava abans de l’inici de l’activitat.

La posada en marxa d’Onaigua no suposarà grans canvis per a les persones usuàries. El servei se seguirà prestant amb les mateixes condicions, instal·lacions i qualitat, però sí que canviarà el format i l’emissor de les factures, així com també les vies de comunicació i l’atenció al client. Tal com ha explicat el president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Carles Rodríguez, “un dels reptes d’Onaigua és precisament esdevenir una empresa propera i oferir una atenció a la ciutadania de qualitat, en el servei d’atenció al client és on hi ha marge de millora”.

Tots els alcaldes i representants comarcals han posat en valor el fet que un servei tan essencial com l’aigua es pugui passar a gestionar amb criteris de servei públic: “Estem molt convençuts d’aquesta aposta, tenim ganes d’iniciar aquest model i demostrar els avantatges de la gestió pública de l’aigua”, explicava Marçal Ortuño, l’alcalde de Torelló.

De fet, Onaigua vol donar resposta a la diversitat territorial d’Osona, i n’és un exemple el fet que començarà donant servei des del municipi més petit del Lluçanès, Sobremunt, fins a la tercera ciutat més poblada d’Osona, Torelló.

L’empresa començarà d’entrada amb una plantilla de set treballadors (entre els quals hi ha la gerent, Maria Planells; dues administratives; i quatre operaris) i amb el suport de l’equip tècnic i de serveis del Consell Comarcal d’Osona. El Consell d’Administració d’Onaigua està presidit per Carles Banús (vicepresident primer del CCO) i compta amb representats de tots els partits polítics.

Està previst que, a l’abril, se celebri a Torelló un acte públic d’inauguració del servei que estarà obert a la ciutadania i als mitjans de comunicació.


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia
Les proves realitzades per l’Ajuntament els darrers dies permeten suspendre temporalment les restriccions en el subministrament d’aigua

L’Ajuntament de Vacarisses ha suspès les restriccions en el subministrament d’aigua. Segons ha afirmat el consistori, la mesura s’ha pres després de les proves realitzades per l’Ajuntament en els darrers dies. Fonts municipals han afegit que aquesta situació es podrà mantenir si continuen funcionant les mesures preses fins ara, “així com un consum moderat d’aigua”.

Entrevista

Sense cap mena de dubte, l’estrès hídric a Catalunya s’incrementarà degut al canvi climàtic, amb aquesta certesa parlem amb Xavier Latorre, president del Comitè Organitzador del IV Congrés de l’aigua a Catalunya celebrat recentment. Amb aquesta conversa, arrel del Dia Internacional de l'Aigua, celebrat aquest 22 de març, volem analitzar la situació i perspectives de futur de l'aigua a Catalunya i tenir claredat respecte als reptes i solucions per tenir un abastiment segur i de qualitat, davant la perspectiva d’un canvi global accelerat que demana noves maneres de gestionar aquest recurs vital per la vida, i davant el que Latorre anomena una inmmediata nova edició de la guerra de l'aigua a nivell mundial. 

Notícia

L’Ajuntament de Manlleu impulsa des del passat 2021 una campanya per reduir el malbaratament alimentari. S’han realitzat visites als establiments alimentaris de la ciutat per donar-los a conèixer una aplicació per a dispositius mòbils anomenada Too Good To Go, que els permet reduir l’excedent de menjar al final del dia.

Butlletí