Perquè 'cada gota compta', Montcada i Reixac i Santa Maria de Palautordera estalvien aigua

Font: Montcada i Reixac i Santa Maria de Palautordera
17/05/2012 - 00:00

Mostrar la importància d'una gestió eficient de l'aigua, aprofundir en el coneixement dels problemes relacionats amb el subministrament d'aigua potable i conscienciar la població sobre la importància de la conservació d'aquest recurs; són els objectius de les campanyes 'Montcada i Reixac estalvia aigua' i ‘Palau estalvia aigua'. Aquesta iniciativa s'inscriu en el marc de la campanya ‘La Xarxa estalvia aigua' que impulsen nombrosos ajuntaments, entre els quals es troben el de Montcada i el de Santa Maria de Palautordera, com a membres de la Xarxa de Ciutats i Pobles Cap a la Sostenibilitat i que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i l'Agència Catalana de l'Aigua.

Ambdós municipis, Montcada i Reixac i Santa Maria de Palautordera, han acollit temporalment l'exposició 'Nova Cultura de l'Aigua' (oberta fins el 18 de maig a Montcada, i durant la setmana del 21 de maig a Palau). Aquesta mostra, que forma part de l'oferta de recursos que s'ofereix des de la campanya ‘La Xarxa estalvia aigua', repassa els principis de conservació, eficiència i equitat que defensa la Nova Cultura de l'Aigua i, alhora, explica la implicació de la ciutadania i les administracions públiques en aquest moviment.

Per altra banda i paral·lelament a la presència de l'exposició en els municipis, cadascun d'ells desenvolupa altres activitats. A Moncada i Reixac s'ha realitzat la xerrada sobre 'Com estalviar aigua a casa i reduir-ne la factura' (el dia 17 de maig, a la Casa de la Vila).  Des de l'organització s'ha demanat a les persones que assisteixin a la xerrada que portin una còpia de les seves factures de consum d'aigua. La idea és fer el seguiment de diversos casos particulars i tornar a revisar les factures al cap d'un any per comprovar si s'ha estalviat aigua i diners. Finalment, el públic assistent té al seu abast una guia per a l'estalvi d'aigua domèstica i uns airejadors d'estalvi d'aigua per a aixetes i dutxes. De fet, aquests objectes permeten estalviar fins a un 50% de consum i, segons una enquesta desenvolupada fa dos anys per l'Idescat, són el dispositiu d'estalvi més utilitzat a Catalunya.

En el cas de Santa Maria de Palautordera, els alumnes de cicle superior de  primària compten amb el Taller "Palau estalvia aigua"(dijous 24 de maig), en el qual es lliuren mecanismes d'estalvi d'aigua per les seves llars i per a instal·lar a l'escola. Finalment, per tal fer extensiva la campanya "Palau Estalvia Aigua"a tots els nivells educatius, a més de l'exposició, s'ha convocat un concurs de dibuix amb el lema "Jo també estalvio aigua, i tu?". Els dibuixos guanyadors s'exposen durant el mes de maig.

El seguiment de la campanya es pot fer a través del Twitter, concretament via #estalviaigua

Relacionats

Article

S’han col·locat cinc càmeres de videovigilància en diferents ubicacions del municipi que es posen en funcionament aquesta setmana, amb l’objectiu de continuar lluitant contra les conductes incíviques.

Notícia
Les proves realitzades per l’Ajuntament els darrers dies permeten suspendre temporalment les restriccions en el subministrament d’aigua

L’Ajuntament de Vacarisses ha suspès les restriccions en el subministrament d’aigua. Segons ha afirmat el consistori, la mesura s’ha pres després de les proves realitzades per l’Ajuntament en els darrers dies. Fonts municipals han afegit que aquesta situació es podrà mantenir si continuen funcionant les mesures preses fins ara, “així com un consum moderat d’aigua”.

Article

L’Ajuntament busca cinc empreses locals que vulguin aplicar aquest sistema, que preveu la reutilització i reciclatge dels productes.

Butlletí